Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ «ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ !

3 Σεπτεμβρίου 2013 | By

Προκλητική και πρωτοφανής αθλιότητα του ΠΑΣΟΚου  αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα σε βάρος του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ο Χαράλαμπος Καφύρας  «καπελώνει» και απαξιώνει τον αγώνα των εργαζομένων και ζητά συνάντηση με τον κ. Καψή για  να ενταχθεί η ΕΡΑ Πύργου στην ΝΕΡΙΤ !!!

ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ ΕΣΗΕΠΗΝ  και οι εργαζομενοι στην ΕΡΤ έχουν τον λόγο .

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας :

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Χ. ΚΑΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΡΤ  

02.09.2013

Προκαταβολικά θα ήθελα να σας εκφράσω την συμπαράσταση μου στον αγώνας σας και την αντίθεση μου στο αντιδημοκρατικό, αντιδεοντολογικό κλείσιμο που πλήττει την αντικειμενική ενημέρωση, το δημόσιο αγαθό του δημοσίου λόγου ,  του πλουραλισμού και της  διακίνησης των διαφορετικών απόψεων στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων πανελλαδικά  και δεκάδων στην Ηλεία.

Από την αρχή του αγώνα σας ήμουν κοντά σας και θα είμαι συμπαραστάτης σας και σας συγχαίρω για την προσπάθεια, την ενότητα και τις αντοχές  σας.

Πέραν των γενικών ζητημάτων, για εμάς τους Ηλείους υπάρχει και το θέμα της συνέχισης λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πύργου της ΕΡΑ, γιατί στο υπό διαμόρφωση  ¨δημόσιο¨ φορέα ΝΕΡΙΤ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

Οι λόγοι που επιβάλλουν την λειτουργία της  ΕΡΑ Πύργου 102,4  έχουν εκτεθεί αναλυτικά και μάλιστα από τις 25-07-13 έχω στείλει επιστολή στον Υφυπουργό Π. Καψή για την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της .

Η ΕΡΑ Πύργου πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία της   και να υπάρχει ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ηλεία, γιατί :

–           Τόσο εντός Ηλείας, αλλά και στον όμορους  Νομούς , παρείχε και παρέχει πλήρη ενημέρωση.

–           Πρόβαλε και ενημέρωνε με πλήρη επάρκεια και αντικειμενικότητα τα πολιτικά, κοινωνικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ηλείας.

–           Είχε και έχει υψηλή ακροαματικότητα.

–           Συνδέεται πλήρως με την Ηλειακή κοινωνία, βοήθησε και πρέπει να συνεχίζει να βοηθά, σε δύσκολους καιρούς όπως στον Σεισμό, στις Πυρκαγιές, που ο ρόλος του τοπικού δημόσιου ραδιοφώνου είναι αναντικατάστατος.

–           Είχε δωριθεί ως  περιουσία της πόλης και της Ηλείας στο δημόσιο, με τον όρο της συνέχισης λειτουργίας του και ο οποίος λειτουργεί αδιαλείπτως 55 χρόνια τώρα.

–           Στεγάζεται σε δικό του κτίριο.

–           Οι Ηλείοι πληρώνουν σε ετήσιο βάση  5.100.000€ για την ΕΡΤ (106.000. ρολόγια στην Ηλεία – 5.000 αγροτικά – 1.000 κοινόχρηστα = 100.000 ρολόγια Χ 50,88€ το χρόνο) και έχουν δικαίωμα της ανταποδοτικότητας του και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ Πύργου.

Προς τούτο, προτείνω την σύνταξη κοινού ψηφίσματος από όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους του Νομού, αλλά και από τους φορείς και να πάμε όλοι σύσσωμοι στον Υφυπουργό Π. Καψή και να απαιτήσουμε την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ Πύργου 102,4 στην νέα μορφή της, τη ΝΕΡΙΤ.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed