Εκκληση για να μη χαθούν τα 2,5 εκατ. για τη Στροφιλιά

9 Σεπτεμβρίου 2013 | By


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=09/09/2013&id=384818

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Δημόσια έκκληση στους βουλευτές των νομών Αχαΐας και Ηλείας και σε όλους τους θεσμικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής Δυτικής Ελλάδας κάνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), προκειμένου να παρέμβουν για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να εκταμιευτούν τα 2,5 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την «προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς».

Οπως καταγγέλλουν τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης, οι καρεκλοκένταυροι του ΥΠΕΚΑ στραγγαλίζουν τη Στροφυλιά και κινδυνεύουν να χαθούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ που είναι διαθέσιμα από το ΕΣΠΑ λόγω της «εγκληματικής» -όπως τη χαρακτηρίζουν- αδράνειας των αρμοδίων του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ καταγγέλλουν δημόσια ως «υπευθύνους» τον γ.γ. Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ Σωκ. Αλεξιάδη και τον προϊστάμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΕΑ, Νικ. Μαμαλούγκα, στα γραφεία των οποίων -όπως λένε- είναι καταχωνιασμένες οι επανειλημμένες αιτήσεις του φορέα για έγκριση των έργων που έχουν υποβληθεί.

Πιο συγκεκριμένα:

Το υποέργο 1 «Δράσεις για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου- Στροφυλιάς», προϋπολογισμού 2.401.520,44 ―, υπεβλήθη στις 14 Φεβρουαρίου 2013 για τροποποίηση και αναμένεται η έγκρισή του από τον κ. Αλεξιάδη.

Το υποέργο 2 «Διαχειριστικό σχέδιο», προϋπολογισμού 121.000 ―, βρίσκεται στο ΕΠΠΕΡΑΑ για προσυμβατικό έλεγχο μετά την ολοκλήρωση της προγραμματικής σύμβασης με τη Δ/νση Δασών Αχαΐας, από τα τέλη Ιουλίου 2013.

Το υποέργο 3 «Ενέργειες ενημέρωσης ευαισθητοποίησης – εθελοντισμός», προϋπολογισμού 140.000 ― (ποσό σύμβασης 126.690,00 ―), βρίσκεται σε φάση που έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και αναμένει ο Φ.Δ. την προέγκριση της σύμβασης από το γ.γ. ΧΑΠ από τις 22 Νοεμβρίου 2012 και παρά τις γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις του Φ.Δ., τις ερωτήσεις βουλευτών και τις επιστολές διαμαρτυρίας του αναδόχου… αγνοείται η τύχη του στα βαθιά συρτάρια του κ. Αλεξιάδη.

Το υποέργο 4 «Αναβάθμιση του κέντρου πληροφόρησης» υπεβλήθη στις 25 Ιουλίου 2013, βρίσκεται στο ΕΠΠΕΡΑΑ και μέχρι σήμερα δεν έχει καν «χρεωθεί» σε κάποιον υπάλληλο για επεξεργασία.

Το υποέργο 5 «Προμήθεια τηλεμετρικών σταθμών» για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού των λιμνοθαλασσών της περιοχής, προϋπολογισμού 150.000 ―, υπεβλήθη για έγκριση στις 17 Ιανουαρίου 2013 και βρίσκεται επίσης στα συρτάρια του ΕΠΠΕΡΑΑ.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Καταστροφές, Κοτύχι, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed