HOT DOC : ΕΜΙΡΗΔΕΣ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ?

11 Σεπτεμβρίου 2013 | By

ΑΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ HOT DOC 

Έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια από τις πρώτες γεωτρήσεις, που έγιναν στη Ζάκυνθο. Κι όμως, ακόμα αναρωτιόμαστε αν είμαστε «εμίρηδες», γεμάτοι με τρισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ή «κακομοίρηδες», στην περίπτωση που είτε δεν υπάρχει στα μέρη μας ο «μαύρος χρυσός» είτε αυτός δε μπορεί να αξιοποιηθεί.

Έχει η Ελλάδα πετρέλαιο; Αν ναι, γιατί δεν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να γίνουμε από Ψωροκώσταινα Ιράν; Αν όχι ή, πάντως, όχι αξιοποιήσιμο ποιοί κερδίζουν από τον εθνικισμό των υδρογονανθράκων; Τί λένε οι απαισιόδοξοι, οι αισιόδοξοι και οι «μουτζαχεντίν» του πετρελαίου, που μιλούν με βεβαιότητα για τρισεκατομμύρια βαρέλια που περιμένουμε για να φορέσουμε κι επισήμως «κελεμπίες»; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντούν στο HOT DOC ειδικοί επιστήμονες με δεκαετίες εμπειρίας στην «πλάτη» τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον Μπαράκ Ομπάμα πως η Ελλάδα διαθέτει τεράστια ενεργειακά αποθέματα. Πού βρίσκεται η αλήθεια και πού ο μύθος; Τι είναι θεωρία συνωμοσίας και τί πολιτικό παιχνίδι; Ποιοί είναι οι φόβοι για λεόντειες συμβάσεις και για το περιβάλλον; Διαβάστε στο Τεύχος που κυκλοφορεί για τα αποθέματα πετρελαίου που έχουν εντοπιστεί, τις έρευνες που πραγματοποιούνται, τις παραχωρήσεις που καθυστερούν αδικαιολόγητα και τη διαχειριστική εταιρία η οποία έχει μείνει στα χαρτιά.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed