ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ ΤΟ …ΤΕΡΑΣ !

8 Οκτωβρίου 2013 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗhttp://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=08/10/2013&s=paremvash&c=politikh

Αίμα, βία και ρατσισμός, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών, χαρακτηρίζουν την οργανωμένη παρουσία της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στη Δυτική Ελλάδα.

Νοσταλγοί της χούντας των συνταγματαρχών, απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού, «κοιμώμενα σταγονίδια», προστάτες της νύχτας και κρυφοί υμνητές της 21ης Απριλίου, με τη σιωπηρή ανοχή της πολιτείας, των τοπικών παραγόντων και μερίδας ΜΜΕ, ξύπνησαν, ανδρώθηκαν, οργανώθηκαν και μέσα σε λίγους μήνες κατάφεραν να γίνουν ο φόβος και ο τρόμος σε εκατοντάδες ανυποψίαστους και αδύναμους ανθρώπους.

Αλλοδαποί και Ελληνες Τσιγγάνοι μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές ήταν οι πρώτοι που έζησαν από κοντά το οδυνηρό ξύπνημα του φιδιού, βιώνοντας το μίσος και τη ρατσιστική βία του φασιστικού μορφώματος, όταν εκδιώχθηκαν από χρυσαυγίτες με έμμεσο ή άμεσο τρόπο για χάρη των «αγανακτισμένων και νομιμοφρόνων» πολιτών.

Τα περιβόητα «τάγματα εφόδου», που αναφέρονται στη γενικότερη φιλοσοφία της φασιστικής οργάνωσης, δεν αποτελούν απλή θεωρία στη Δυτική Ελλάδα αλλά είναι η φριχτή πραγματικότητα. Οι κάτοικοι της Νέας Μανολάδας, στην Ηλεία, θυμούνται ακόμα με τρόμο σήμερα τις συμμορίες των ροπαλοφόρων φασιστών πάνω σε αγροτικά αυτοκίνητα, οι οποίοι στο όνομα επιβολής της τάξης εμφανίζονταν τις νύχτες στα άθλια παραπήγματα των εργατών γης και στις πλατείες και τους ξυλοκοπούσαν αδιακρίτως με καδρόνια.

Στην Πάτρα οι πολίτες θυμούνται ακόμη με τρόμο τους κρανοφόρους φασίστες της Χρυσής Αυγής που κραδαίνοντας ρόπαλα επιχείρησαν να εισβάλουν στις παλιές εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής για να λιντσάρουν τους αλλοδαπούς που βρίσκονταν μέσα, παίρνοντας εκδίκηση για το θάνατο νεαρού Ελληνα από αλλοδαπό.

Οι εικόνες να συγκρούονται με την Αστυνομία και να καταστρέφουν με πέτρες μία από τις «κλούβες» υπάρχουν ακόμη στο Διαδίκτυο. Εκείνο όμως που δεν ξέρουμε αν υπάρχει, είναι κάποια δικογραφία για όλους αυτούς που με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών λίγο πριν ξεκινήσουν να κυνηγούν και να μαχαιρώνουν αλλοδαπούς.

Ειδικό φάκελο με όλα τα αιματηρά περιστατικά ρατσιστικής βίας τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα μάς αποκάλυψε ότι ετοιμάζει η Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να δούμε. Θα τιμωρηθεί κάποιος για όλα αυτά;

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed