Οι «Σκουριές» του Αλφειού

16 Νοεμβρίου 2013 | By

Από τον ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑhttp://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=13/11/2013&s=paremvash&c=politikh

Με τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές της Χαλκιδικής μοιάζουν τελευταία κατά πολύ οι δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων της νότιας Ηλείας στο πρωτοφανές οικολογικό έγκλημα που επιχειρούν να διαπράξουν οι Δήμοι Πύργου και Ολυμπίας, με την επαναλειτουργία μιας κλειστής χωματερής μέσα σε δάσος, δίπλα από το μυθικό ποταμό Αλφειό και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Οπως και στη Χαλκιδική έτσι και στις «Λίμνες» του Αλφειού, τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, με την ανοχή της κυβέρνησης και τη βοήθεια της Αστυνομίας, στήνουν ένα απίστευτο σκηνικό τρομοκρατίας σε βάρος των πολιτών που αντιδρούν αλλά και κατά των δημοσιογράφων που καλύπτουν τον αγώνα τους.

Αποκορύφωμα η πρόσφατη επέμβαση της Αστυνομίας στο χώρο του σκουπιδότοπου και οι συλλήψεις έξι πολιτών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να μας εξηγήσουν αν τελικά στην Ηλεία επικρατούν νόμοι έκτος της Δημοκρατίας και του Συντάγματος και αν η Αστυνομία νομιμοποιείται να συλλαμβάνει πολίτες και να προπηλακίζει δημοσιογράφους επειδή αντιδρούν στο οικολογικό έγκλημα του Αλφειού.

Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, όταν θα συλληφθεί, να μπορέσει να επικοινωνήσει αμέσως με το δικηγόρο του. Αυτό το δικαίωμα το αρνήθηκαν στο συλληφθέντα στις 3 το πρωί αγρότη οι αστυνομικοί, λίγο πριν τον πετάξουν για παραδειγματισμό μέσα σε ένα άθλιο κελί με ποινικούς κρατουμένους και αλλοδαπούς στο οποίο οι ίδιοι έμπαιναν με μάσκες!

Ο κ. Δένδιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει επίσης να μας εξηγήσουν με ποιο δικαίωμα η Αστυνομία επιχείρησε την επόμενη ημέρα να απαγορεύσει έξω από τα δικαστήρια του Πύργου Ηλείας, παρουσία πολιτών και δικηγόρων, την πρόσβαση του υπογράφοντος ως δημοσιογράφου-μέλους της ΕΣΗΕΑ και μάρτυρα στο γραφείο του ανακριτή για να καταθέσει υπέρ του αγρότη, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Και, επίσης, με τίνος εντολές απαγόρευσαν τη λήψη φωτογραφιών, στη διάρκεια της σύλληψης άλλων κατοίκων, στο δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πρωϊνή» και μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιάννη Σπυρούνη.

Ποιος, άραγε, πιστεύει ότι με τακτικές όπως στις Σκουριές, βίας, αυταρχισμού, διώξεων, συλλήψεων και τρομοκρατίας σε βάρος των πολιτών θα λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία;


Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed