ΠΕΤΑΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ !

5 Δεκεμβρίου 2013 | By

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: «ΠΑΡΑΝΟΜΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΟΥ»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=05/12/2013&id=402612

Σουρεαλιστικές σκηνές εκτυλίσσονται στο δήμο του Πύργου Ηλείας μετά το αδιέξοδο της δημοτικής αρχής στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων στις Λίμνες του Αλφειού που απέτρεψαν την επαναλειτουργία παράνομου ΧΑΔΑ δίπλα από το ποτάμι.

Οι κάτοικοι έκλεισαν τη χωματερή που μόλυνε τον Αλφειό και... έπηξε ο Πύργος στα σκουπίδια

Οι κάτοικοι έκλεισαν τη χωματερή που μόλυνε τον Αλφειό και… έπηξε ο Πύργος στα σκουπίδια

Με αφορμή τους τεράστιους όγκους απορριμμάτων που έχουν συγκεντρωθεί μέσα στην πόλη, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε χθες τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την έκθεση πολιτών σε κίνδυνο. Αφορμή αποτέλεσαν οι δεκάδες καταγγελίες πολιτών και φορέων και οι εκθέσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η δικαστική παρέμβαση επεκτείνεται και στο ζήτημα της παράβασης του νόμου περί ρύπανσης του περιβάλλοντος και δεν αποκλείεται να λάβει κακουργηματικό χαρακτήρα.

«Ας με συλλάβουν»

Λίγες ώρες μετά τη δικαστική παρέμβαση, ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος προέβη σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια που εκθέτει τον ίδιο και τη δημοτική αρχή. Χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει σχετική απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, πέρασε επίσημα στην «παρανομία για το καλό των συμπολιτών του», καθώς άρχισαν με δική του εντολή να μαζεύονται τα σκουπίδια μέσα στην πόλη και να μεταφέρονται σε διάφορα σημεία και χώρους που δεν έχουν τις απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες και εγκρίσεις.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, επικαλούμενος τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, σε διάγγελμά του (!) χθες το μεσημέρι κάλεσε τις δικαστικές αρχές και την Αστυνομία να τον συλλάβουν, χωρίς όμως να εμποδίσουν την περισυλλογή των απορριμμάτων.

«Από σήμερα το πρωί έδωσα εντολή σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου να ξεκινήσουν αμέσως με όλα τα μέσα που διαθέτουν την αποκομιδή και την προσωρινή εναπόθεση των σκουπιδιών σε ελεύθερους δημοτικούς χώρους, έξω από την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα. Η εναπόθεση αυτή θα διαρκέσει μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι τη μεταφορά τους σε ΧΥΤΑ άλλων περιφερειών. Αναμένουμε την υπογραφή της ΚΥΑ, από μέρα σε μέρα, αλλά πλέον δεν μπορούμε να χάνουμε ούτε ώρα. Η κοινωνική και οικονομική ζωή πλήττεται βάναυσα. Η στοχοποίηση του Δήμου Πύργου και η αδυναμία των συντεταγμένων οργάνων του κράτους να προστατέψουν τη νομιμότητα και τους πολίτες οδήγησαν στο σημερινό εφιαλτικό αδιέξοδο», ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος και τόνισε:

«Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της Εισαγγελικής Αρχής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την άσκηση οποιασδήποτε δίωξης. Συλλάβετε εμένα, αλλά αφήστε τους δημοτικούς υπαλλήλους να καθαρίσουν και να σώσουν την πόλη και τα χωριά μας».

Λίγο μετά το διάγγελμα του δημάρχου Πύργου, δεκάδες κάτοικοι στην παραλιακή περιοχή Καβούρι, κοντά στα Γρανιτσέικα Πύργου, απέκλεισαν το χώρο όπου ετοιμάζονταν να αδειάσουν σκουπίδια τα απορριμματοφόρα του δήμου. Οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα στην προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ο παλιός ΧΑΔΑ στο Καβούρι, που χρησιμοποιούσε ο δήμος στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η πρωτοφανής ενέργεια του δημάρχου Πύργου να μεταφέρει τα απορρίμματα της πόλης του σε μη αδειοδοτημένους χώρους προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολιτών και μελών οικολογικών οργανώσεων, που κάνουν λόγο για προκλητική κατάλυση της νομιμότητας σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed