ΠΟΙΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ;

12 Ιανουαρίου 2014 | By

ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η «Ε» Ο Θ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για τους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Καλαμάτας, που συνεργάζονταν με τον συγκεκριμένο εργολάβο παρά την παραβατική του συμπεριφορά

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/01/2014&id=408979

Την άμεση αντίδραση των δικαστικών Αρχών της Ηλείας προκάλεσε το πρόσφατο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ε» για την προκλητική παραβατικότητα του εργολάβου – μεταφορέα απορριμμάτων Θεόδωρου Καράμπελα στη Δυτική Ελλάδα και την κάλυψη που του παρέχουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες και διάφορες υπηρεσίες.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης χθες το μεσημέρι άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά του εργολάβου και πέντε ακόμη συνεργατών του με την κατηγορία της σύστασης, λειτουργίας και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό σοβαρά εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και κίνητρο το οικονομικό όφελος.

Πάνω από 20 πάνοπλοι αστυνομικοί με επικεφαλής δικαστικό λειτουργό μετέβησαν αιφνιδιαστικά χθες στην οικία και στις εγκαταστάσεις του Θ. Καράμπελα στο Φλόκα Ηλείας και έκαναν πολύωρη έρευνα. Ερευνα έγινε και στο λογιστικό γραφείο που συνεργάζεται μαζί του.

«Συγκλονιστικό» υλικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το σκληρό δίσκο από ένα σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, πολλά κινητά τηλέφωνα και μεγάλο όγκο εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων. Το υλικό που κατασχέθηκε με βάση την πρώτη αξιολόγηση κρίνεται από τις διωκτικές Αρχές ως «συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό» και επιβεβαιώνει στο ακέραιο τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε ιεραρχία και εκτελεστικά μέλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των κατασχεμένων αντικειμένων είναι και σημειώσεις του εργολάβου, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αναλυτικά όλα τα πρόσωπα που συναλλάσσονταν μαζί του και χρηματικά ποσά.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται στην αρχή της εξάρθρωσης μιας εγκληματικής οργάνωσης που είχε διασυνδέσεις και πλοκάμια στην Ηλεία και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ύποπτες συναλλαγές ακόμη και με επώνυμους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Γι’ αυτό θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι ποινικές διώξεις και το κατηγορητήριο θα επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα.

Οι διωκτικές Αρχές έστειλαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστεί το περιεχόμενό τους, ενώ ερευνώνται προσεκτικά και τα κινητά τηλέφωνα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οπως αναφέρεται, το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του εργολάβου και των συνεργατών του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αυτός ως επίσημος μεταφορέας απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας είχε εισπράξει τα δύο τελευταία χρόνια περίπου 7 εκατ. ευρώ. Αργά χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία συνέλαβε όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τα παρέπεμψε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή του Πύργου για τα περαιτέρω.

Εντύπωση προκαλούν οι διαρροές από την πλευρά των κατηγορουμένων, που μιλούν για «κατηγορούμενους – θύματα» και ουσιαστικά εκτελεστικά όργανα παραγόντων της Δυτικής Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος εργολάβος και οι συνεργάτες του βρίσκονται εκτός των άλλων και στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας.

Πήγες από το ΣΔΟΕ ανέφεραν στην «Ε» ότι πολυσέλιδο πόρισμα της υπηρεσίας έχει διαβιβαστεί στις δικαστικές Αρχές. Σε αυτό περιγράφεται ο εντοπισμός πλαστών και εικονικών τιμολογίων ύψους περίπου 900.000 ευρώ που χρησιμοποιούσε ο εργολάβος με ανύπαρκτες εταιρείες. Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Ο εργολάβος κλήθηκε προχθές από τον ανακριτή του Πύργου να απολογηθεί για το θέμα αυτό, αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Την ίδια ώρα η ΔΟΥ Πύργου όπως αποκαλύφθηκε παραδόξως του χορηγεί φορολογική ενημερότητα, ενώ οι αρμόδιοι εξακολουθούν να μην απαντούν σε γραπτό αίτημα του εισαγγελέα Πύργου για εξηγήσεις.

Πλαστά και εικονικά

Οπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος εργολάβος έλαβε πριν από δύο χρόνια με απευθείας(!) ανάθεση περίπου 800.000 ευρώ από τον Δήμο του Πύργου για την απομάκρυνση των απορριμμάτων, αλλά όπως διαπιστώθηκε από το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας τα παραστατικά που προσκόμισε για να πληρωθεί ήταν πλαστά και εικονικά.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Καλαμάτας που συνεργάζονταν με τον συγκεκριμένο εργολάβο παρά την παραβατική του συμπεριφορά.

Ερωτηματικά προκύπτουν και για τους αρμόδιους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι περιέργως δεν εφάρμοσαν το νόμο και δεν ανακάλεσαν την άδεια μεταφοράς απορριμμάτων που έχουν δώσει στον Θ. Καράμπελα παρά τις δεκάδες δικογραφίες και τις διώξεις που περιγράφονται αναλυτικά σε επίσημο έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, που αποκάλυψε προχθές η «Ε».

Ερώτηση στη Βουλή για τον Καϊάφα

Το θέμα του εργολάβου έφτασε χθες και στη Βουλή για μια ακόμη φορά από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Εφη Σαλτάρη, με αφορμή την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε ο πρώτος στο προστατευόμενο οικοσύστημα του Καϊάφα.

«Αμεση υπήρξε η κινητοποίηση των κατοίκων, οι οποίοι ενημέρωσαν τον διευθυντή των Ιαματικών Λουτρών του Καϊάφα, το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία, στην οποία και υπέβαλαν επώνυμη μηνυτήρια αναφορά. Καμία όμως από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν κινητοποιήθηκε άμεσα όταν αυτή η νέα οικολογική καταστροφή βρισκόταν σε εξέλιξη. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα ταυτοποίησε τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξόρυξη (τσάπα) και φορτηγά, ότι ανήκουν σε εργολάβο της περιοχής εις βάρος του οποίου εκκρεμούν 24 μηνύσεις για παράνομες εναποθέσεις αστικών απορριμμάτων σε δασικές και παραποτάμιες εκτάσεις και του οποίου τα ίδια μηχανήματα κατασχέθηκαν λίγες μέρες αργότερα για παράνομη άμμο-χαλικοληψία από τον ποταμό Αλφειό», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Σαλτάρη και ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να ελεγχθούν όλες οι αναθέσεις που έχει ο εργολάβος που υλοποίησε την παράνομη αυτή ενέργεια με φορείς του Ελληνικού Δημοσίου.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Ανδρέας Μιχαλόπουλος λέει:

    «Κυνήγι μαγισσών»
    Με αφορμή την «πολύκροτη» υπόθεση της «εγκληματικής Οργάνωσης» και γνωρίζοντας τα πράγματα, εξ άλλου η κοινωνία του Νομού μας και ειδικά των Δήμων μας είναι τόσο μικρή που με λίγη «καλή» θέληση ο ένας ξέρει και τα κουτάλια του άλλου, βλέπουμε ότι στο όνομα μιας οικογένειας που δουλεύει δεκαπέντε ώρες το εικοσιτετράωρο εκτυλίσσεται μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κατάσταση.
    Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κυνήγι μαγισσών που ακόμη δεν ξέρουμε τι εξελίξεις θα έχει για τον καθένα μας και τι αποτελέσματα θα έχει για την κοινωνία και το κράτος μας.
    Ο αείμνηστος Γ.Παπανδρέου αναρωτιόταν την εποχή της Φρειδερίκης «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» Το ίδιο ερώτημα απασχολεί και σήμερα κάθε νοικοκύρη, κάθε επιχειρηματία και κάθε εργαζόμενο. Ποιος κυβερνά αυτή την κοινωνία και τον τόπο.
    Τότε η απάντηση ήταν πρόδηλη, σήμερα η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, μια προσέγγιση στα αόρατα κέντρα εξουσίας, σε φέρνει κοντά στον «φραπεδάκια» τον μπαρόβιο που έτυχε κάποιος να του δώσει ένα μικρόφωνο και στις ώρες που του επιτρέπει το φραπεδάκι να ρίχνει οχετούς λάσπης, να εκβιάζει τις αρχές και τους θεσμούς που εκπροσωπούν, με αποτέλεσμα να παίζει με τα νεύρα και τον ψυχισμό τους και να τους οδηγεί σε υπερβολές και ενέργειες που καμιά φορά δεν συνάδουν με την λογική.
    Στον τεχνητό παραλογισμό, είναι εύκολο να βρεις συμμάχους από άλλους όμοιους και αντικοινωνικά στοιχεία. Στο χορό εδώ μπαίνει και μια αντιπολιτευόμενη «βουλευτίνα» η οποία μη έχοντας τη δυνατότητα να δει τα πραγματικά προβλήματα του Νομού όπως, την ανεργία, την πολιτιστική και πνευματικά υποβάθμιση, την κάθε είδους απομόνωση του Νομού, την έλλειψη υποδομών, το δημογραφικό, την φυγή των νέων επιστημόνων, τον μαρασμό της γεωργίας και κτηνοτροφίας, την αποβιομηχανοποίηση, την παντελή έλλειψη τουριστικής αγοράς, ασχολείται με επερωτήσεις για τον «μεγαλοεργολάβο» Καράμπελα που πήρε μια δουλειά διάνοιξης των χειμάρρων του Δήμου Ζαχάρως που πριν ένα μήνα έπνιξαν και κατέστρεψαν τις παραγωγές στο Νιοχώρι, τον Κακόβατο και το Θολό. Βέβαια η κα αυτή δεν καταδέχτηκε να πάει μέχρι το Νιοχώρι να βεβαιωθεί, αλλά από το γραφείο της και με την συμβουλή και την επιρροή των καφενόβιων, κάνει πολιτική σε βάρος μιας οικογένειας εργατών που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης , παραπλανώντας με ψεύδη την κοινωνία και τις Αρχές .
    Ο Λαπίθας θα την θυμάται για πολύ, γιατί στο όνομα του στήριξε τα ψεύδη της και αναστάτωσε και την Βουλή των Ελλήνων. Άμοιρε Λαπίθα που καλύπτεις την ανεπάρκεια της κας βουλευτίνας. Οι πέτρες που άφησες να κατρακυλήσουν και να κλείσουν το δρόμο, είναι πιο σπουδαίες από δύο παιδικές ψυχές. Κε Δήμαρχε της Ζαχάρως γιατί δεν απαντάς στην εν λόγω κα, ο Λαπίθας αν είχε φωνή θα είχε τραντάξει τον τόπο.
    Δεν μπόρεσε να σκεφθεί το κακό που κάνει σε εικοσάχρονα παιδιά που μοχθούν να σπουδάσουν ,για το κακό που τους κάνει ,με το να τα διασύρει στα μέσα ενημέρωσης. Βέβαια αν ήταν κλέφτες, δολοφόνοι βιαστές και εκβιαστές θα κοβόταν για την εξασφάλιση της ανωνυμίας και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορεί να απαντήσει η κα βουλευτίνα με τι αντικειμενικότητα θα δικάσει η δικαιοσύνη μετά από τον κονιορτό που έχει δημιουργηθεί που και αυτή συνετέλεσε σε αυτό;

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed