ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΓΚΑΔΙΝΕ

10 Φεβρουαρίου 2014 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Αν τελικά υπάρχει κάπου ο Παράδεισος, από σήμερα θα είναι πιο φωτεινός με την παρουσία του εκεί ενός ευαίσθητου και ενεργού πολίτη . Του Γιώργου Λαγκαδινού του προέδρου της οργάνωσης Ανθρώπινη Αλληλεγγύη στην Ηλεία.

Επί δέκα και πλέον χρόνια ο Γιώργος αγωνιζόταν νύχτα και μέρα μαζί με μερικούς ακόμη ενεργούς πολίτες να «γιατρέψει» τον πόνο των φτωχών ανθρώπων . Να δώσει δύναμη κουράγιο και βοήθεια στους κατατρεγμένους της ζωής . Αυτός και οι συνεργάτες του. Μόνοι . Χωρίς βοήθεια και με απόντες την Πολιτεία και την εκκλησία.  

Γεμάτος δύναμη και αγάπη για τον πλησίον του , υλοποίησε στο ακέραιο εκείνα που δίδαξε ο Χριστός πάνω στη Γη.Ταύτισε την ζωή του παρά την ηλικία του και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε , με το χαμόγελο του διπλανού του . Του αγνώστου. Εκείνου που βίωνε την πείνα και τις δυσκολίες  .

Ακόμα και στα πιο μακρινά χωριά της Ηλείας , εκεί που οι τοπικοί πολιτικάντηδες της υποκρισίας πηγαίνουν μόνο παραμονές εκλογών , ο Γιώργος Λαγκαδινός έκανε συχνά αισθητή την παρουσία του,  φροντίζοντας με προσφορές η με δικά του έξοδα ,  τους ηλικιωμένους και εγκαταλελειμμένους ανθρώπους. Για τον Γίωργο Λαγκαδινό δεν υπήρχαν γιορτινές και καθημερινές ημέρες. Ολες ήταν ίδιες και είχαν  σαν μοναδικό τους στόχο ένα μόνο πράγμα . Την βοήθεια προς τον συνάθρωπο .

Τον Γιώργο Λαγκαδινό τον γνώρισα πριν από χρόνια μέσα από την πλούσια δράση της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης και έγινα μαζί του φίλος και συνοδοιπόρος στην δύσκολη προσπάθειά του .Οι παρεμβάσεις του στην εκπομπή μου στο ραδιόφωνο και οι δηλώσεις του στην εφημερίδα , αποτελούν για μένα αλλά και για την κοινωνία μια γροθιά στο στομάχι της δήθεν πολιτισμένης κοινωνίας.

Θα μου μείνουν αξέχαστες οι συγκλονιστικές στιγμές της συγκίνησής του στον «αέρα» όταν περιέγραφε τον πόνο και την δυστυχία που επικρατεί σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ηλείας . Όταν αποκάλυπτε ότι μέχρι χθες νοικοκυραίοι άνθρωποι με δουλειές και περιουσία , είχαν καταντήσει να εκλιπαρούν για μια σακούλα με τρόφιμα και μερικά ρούχα .

Είμαι σίγουρος ότι και εκεί στον Παράδεισο που είναι τώρα θα προσπαθεί να βοηθήσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και με την γνήσια αγάπη του, τους διπλανούς του. Είμαι σίγουρος ακόμα  ότι κάπου- κάπου θα κοιτάζει προς τα κάτω και θα ανησυχεί για όλους εκείνους που έμειναν πίσω . Τους χιλιάδες πολίτες που είχε βοηθήσει . Εκείνους που είχαν αγγίξει την ψυχή του και είχαν λάβει μερίδιο της αγάπης του.

Καλό σου ταξίδι φίλε Γιώργο.

Θα ήταν ο κόσμος μας πολύ καλύτερος αν είχαμε όλοι μέσα μας το λαμπερό φως της καρδιάς σου .-    

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed