ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ «ΙΕΡΑΤΕΙΟ» ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

27 Φεβρουαρίου 2014 | By

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ , Η ΔΙΑΘΗΚΗ , ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ…  

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Αν ο Χριστός κοιτάζει από κάπου εκεί ψηλά προς την πλευρά τη Γη , θα επικρίνει σίγουρα την στάση και την συμπεριφορά,  του παντοδύναμου «ιερατείου» της μητρόπολης Ηλείας και την εμμονή του , να προσπαθεί επί σειρά ετών με δικαστήρια και συκοφαντίες σε βάρος ενός φτωχού ανθρώπου να βάλει στο χέρι, την μεγάλη περιουσία μιας ηλικιωμένης δασκάλας από την Αμαλιάδα.  

Προ ημερών το Εφετείο της Πάτρας με απόφασή του δικαίωσε οριστικά τον 55χρονο οικοδόμο από την Αμαλιάδα Παύλο Κουκούνα και αποφάνθηκε ότι η διαθήκη που του είχε αφήσει η πλούσια δασκάλα Πόπη Πεντοβόλου,  ήταν γνήσια και όχι πλαστή όπως ισχυριζόταν επί χρόνια η μητρόπολη Ηλείας , διεκδικώντας με την σειρά της την περιουσία της αποθανούσας.  

Η άνω δικαστική απόφαση επικύρωσε ουσιαστικά  τις προηγούμενες αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας το οποίο τον Απρίλη του 2009 , που είχε αποφανθεί για την γνησιότητα της διαθήκης και είχε απορρίψει τις δύο αγωγές της Μητρόπολης Ηλείας, την οποία μάλιστα υποχρέωνε στην καταβολή των δικαστικών εξόδων ύψους 4.730 ευρώ.

Η τεράστια περιουσία της δασκάλας, Πόπης Πεντοβόλου, που πέθανε στις 20 Οκτωβρίου 2003 σε ηλικία 90 ετών στην Αμαλιάδα, αποτελούσε τα τελευταία χρόνια αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού και του φτωχού οικοδόμου.

Ο μητροπολίτης υποστήριζε ότι η θανούσα είχε αφήσει όλα της τα υπάρχοντα με διαθήκη το 2001 στη Μητρόπολη Ηλείας και ότι η τελευταία της διαθήκη στις 26.8.2003, όπου ορίζει ως γενικό κληρονόμο τον 50χρονο Παύλο Κουκούνα, τον άνθρωπο που τη φρόντιζε επί δεκαετίες, αποτελούσε έργο κυκλώματος πλαστογράφων !

Στις 18 και 21.11.2003 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας με τις υπ’ αριθμ. 147/ΔΔ/ 187/2003 και 157/ΔΔ/180/2004 αποφάσεις του είχε ορίσει  ως γενικό κληρονόμο της περιουσίας της Πεντοβόλου τον Παύλο Κουκούνα μετά την εξέταση της χειρόγραφης διαθήκης της που είχε κατατεθεί στον συμβολαιογράφο Πέτρο Τσάγκα της Αμαλιάδας, αλλά και άλλης πανομοιότυπης που είχε βρεθεί στα προσωπικά ημερολόγια της θανούσης.

Ομως ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός αντέδρασε και στις 2.2.2004 και 15.3.2005 κατέθεσε αγωγές ζητώντας να κηρυχθούν άκυρες οι δύο διαθήκες της θανούσης, με το επιχείρημα ότι αυτές ήταν προϊόν πλαστογραφίας.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πριν ακόμη αποφασίσουν τα αστικά δικαστήρια για την γνησιότητα της διαθήκης, η εισαγγελία της Αμαλιάδας μετά από μήνυση του μητροπολίτη Ηλείας, είχε ασκήσει ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε βάρος του 55χρονου οικοδόμου , τον οποίον μάλιστα έχει παραπέμψει σε δίκη ενώ του έχει απαγορεύσει και την έξοδο από την χώρα !

Ο 55χρονος οικοδόμος στην προσπάθειά του να «κυνηγήσει» δικαστικά την υπόθεση αναγκάστηκε να λάβει δάνειο από τις Τράπεζες προκειμένου να πληρώνει τα υπέρογκα δικαστικά έξοδα τους δικηγόρους και τους γραφολόγους.-   

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed