Περίεργη διάρρηξη στα γραφεία των Financial Times στην Αθήνα !

14 Μαρτίου 2014 | By

Μια άκρως επαγγελματική εισβολή στα γραφεία της ανταποκρίτριας στην Αθήνα Kerin Hope έγινε πριν από δύο εβδομάδες. Οι εισβολείς μπήκαν στο γραφείο της δημοσιογράφου χωρίς να προκαλέσουν ζημιές και αφαίρεσαν δύο λάπτοπ τα οποία χρησιμοποιούσε στη δουλειά της .

Παρότι στο γραφείο υπήρχαν αντικείμενα τα οποία θα έπρεπε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον κάποιου κοινού διαρρήκτη, αυτά έμειναν στη θέση τους. Είναι προφανές, ότι η διαρρήκτες οι οποίοι δεν άφησαν κανένα ίχνος, ενδιαφέρονταν για το περιεχόμενο των φορητών υπολογιστών.

Η  Kerin Hope  έχει στείλει από την Αθήνα πολλές «καυτές» ανταποκρίσεις στιγματίζοντας μάλιστα κατά καιρούς το σύστημα διαφθοράς στην Ελλάδα. Μία από τις τελευταίες έρευνές της αφορούσε την πώληση του ΟΠΑΠ και τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στις 23 Φεβρουαρίου η Kerin Hope  είχε αποκαλύψει πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ζητήσει 20 δισ. ευρώ για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών, διαψεύδοντας πως τα απαιτούμενα κεφάλαια είναι της τάξης των 6 δισ.

Η Kerin Hope δεν είναι η μοναδική ξένη δημοσιογράφος που πέφτει θύμα τέτοιων μεθόδων φίμωσης της δημοσιογραφίας, στην Ελλάδα.

Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, άγνωστοι με τον ίδιο τρόπο, μπήκαν στο γραφείο συνεργάτη του Reuters και αφαίρεσαν και πάλι  τα λάπτοπ που χρησιμοποιούσε για τη δουλειά του.

Ο δημοσιογράφος του Reuters Stephen Grey έπεσε θύμα παρακολούθησης κατά τη διάρκεια μεγάλης του έρευνας στην Ελλάδα για τις τράπεζες. Ο Grey είχε εντοπίσει άτομα να τον παρακολουθούν και να τον φωτογραφίζουν και μάλιστα κατάφερε με την ομάδα του να συλλάβουν ένα από αυτά.

Και άλλοι ξένοι δημοσιογράφοι σε πρόσφατες έρευνές τους στην Ελλάδα, έχουν εντοπίσει πως βρίσκονται κάτω από παρακολούθηση για την οποία μάλιστα έχουν συγκεντρώσει στοιχεία, ακόμη και φωτογραφίες. 

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί πέρα από την ελληνική κυβέρνηση, η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed