ΗΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ! ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ , ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ !

8 Απριλίου 2014 | By

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

ΜΗΝΥΤΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ !

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ 

Σε αυταρχικά καθεστώτα και σκοτεινές εποχές του παρελθόντος , παραπέμπει η σημερινή προκλητική και πρωτοφανής ενέργεια του πρώην νομάρχη Ηλείας και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάκη Δημητρουλόπουλου, να μηνύσει τον αρθρογράφο και υπεύθυνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Πύργο Ηλείας Χρήστο Αθανάσουλα , επειδή αυτός αναδημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ! σχόλιο πολιτικής ιστοσελίδας που αφορούσε τον κ. Δημητρουλόπουλο.

Η απίστευτη ενέργεια του κ. Δημητρουλόπουλου αποτελεί βάναυση προσβολή των δημοκρατικών θεσμών και της ελευθερίας του Τύπου καθώς αυτός , αντί να απαντήσει σε πολιτικό επίπεδο , επιχειρεί με μηνύσεις να φιμώσει , να λογοκρίνει και να εκφοβίσει και μάλιστα επιλεκτικά, εκείνους που δεν ασχολούνται με την προσωπική του ζωή , αλλά καυτηριάζουν και σχολιάζουν την πολιτική του διαδρομή .   

Το σχόλιο με τον τίτλο :

«Άλλον ψηφίζεις κι άλλος …βγαίνει στον Πύργο» που δημοσιεύτηκε στο parapolitika.gr – http://www.kalpes14.gr/kalpes14blog/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF και στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ», είχε σαν σκοπό να δείξει τα «παιχνίδια» των τοπικών παραγόντων της Ηλείας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το σχόλιο ανέφερε ότι :      

«Επιστροφή στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ηλεία δια της τεθλασμένης φαίνεται πως επιδιώκει ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην Νομάρχης στον εν λόγω νομό, κ. Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, αξιοποιώντας τα «πατήματα» και τις πολύ καλές διασυνδέσεις που διατηρεί με την κ. Λούκα Κατσέλη. Ο κ. Δημητρουλόπουλος φέρεται στο παρασκήνιο να έχει δώσει τα χέρια με τον υποψήφιο δήμαρχο Πύργου κ. Αντώνη Καράμπελα ώστε ο τελευταίος να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του προκειμένου να εκμεταλλευθεί τη σημαντική δεξαμενή ψήφων που διαθέτει ο πρώτος. Οι «κακές γλώσσες» πάντως, πίσω από την εν λόγω φιλολογία, αφήνουν να εννοηθεί πως οι πολίτες του Δήμου Πύργου ενδέχεται στο τέλος άλλον να ψηφίσουν για δήμαρχο και άλλος τελικά να αναλάβει τον συγκεκριμένο θώκο. Και αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν, υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος προς τον κ. Καράμπελα, κάτι που σημαίνει πως πιθανόν –εάν βεβαίως εκλεγεί δήμαρχος- θα κηρυχθεί άμεσα σε αργία, καταλαμβάνοντας έτσι τη θέση του ο κ. Δημητρουλόπουλος ο οποίος θα έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος… Για να δούμε…»

Η αναδημοσίευση του συγκεκριμένου σχολίου στο facebook από τον Χρήστο Αθανάσουλα, προκάλεσε την επιλεκτική αντίδραση του πρώην  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία και πρώην νομάρχη, Τάκη Δημητρουλόπουλου , ο οποίος θέλοντας  να λογοκρίνει ναι εκφοβίσει και να φιμώσει τον κ. Αθανάσουλα τον μήνυσε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση  . 

Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας , μετέβησαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του κ. Αθανάσουλα και αφού τον συνέλαβαν ! τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και στην συνέχεια στο αυτόφωρο απ όπου πήρε προθεσμία και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

Στο πλευρό του Χρήστου Αθανάσουλα βρέθηκαν δεκάδες πολίτες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  τα οποία καυτηρίασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον εκφοβισμό και την προσπάθεια λογοκρισίας και  ποινικοποίησης του πολιτικού σχολιασμού,  από τον κ. Δημητρουλόπουλο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία από τα δικαστήρια, όλων των δημοσιογράφων της Ηλείας και κυρίως,  της εργασιακής εκπροσώπου της ΕΣΗΕΠΗΝ κυρίας Δήμητρας Διαμαντοπούλου.

Κοντά στον κ. Αθανάσουλα βρέθηκαν  μόνο ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργος Μαρινόπουλος μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ και ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος μέλος της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι μάλιστα προσφέρθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στον αρθρογράφο – συνάδελφό τους Χρήστο Αθανάσουλα .- 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ 

Πανικός στα επιτελεία των «αρχόντων» της Ηλείας

Η πρωτοβουλία νέων πολιτικά ανθρώπων, που η συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχεται από τα κινήματα και τον χώρο της Αριστεράς, έχει προκαλέσει πανικό σε αυτούς που έχουν συνηθίσει να λυμαίνονται «κληρονομικώ δικαίω» την εξουσία είτε σε νομαρχίες είτε σε Δήμους, έχοντας δημιουργήσει μια ιδιότυπη «αριστοκρατία». Ένα κλειστό κλαμπ ειδικών που δεν ανέχεται να αμφισβητείται η αυθεντία και η εξουσία τους από κανέναν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μήνυση στον σύντροφο Χρήστο Αθανάσουλα, για απλή αναδημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, άρθρου που όχι μόνο έγραψε άλλος, αλλά το περιεχόμενό του εδώ και μέρες σιγοψιθυρίζεται στους δρόμους του Πύργου, όχι μόνο είναι αστήρικτη, αλλά το σπουδαιότερο, μέσω αυτής, ποινικοποιείται η πολιτική άποψη και η γνώμη, καταργείται επί της ουσίας η Ελευθεροτυπία, βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας, θυμίζοντας έντονα τον «κουμπάρο» Ερντογάν εδώ δίπλα.

Ο πανικός των «εχόντων και κατεχόντων» δεκαετίες τώρα την εξουσία, είναι δικαιολογημένος. Η παρουσία της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών «Ανοιχτή Συμπολιτεία» όχι ως κομπάρσος αλλά ως πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή, και η στήριξη που της προσφέρουν οι απλοί άνθρωποι δεν έχει προηγούμενο και φέρνει ένα μήνυμα. Το μήνυμα της Αλλαγής και της Ανατροπής. Στον Πύργο. Στην Ηλεία. Στην Ευρώπη.

18 και 25 Μάη. Ψηφίζουμε και ΦΕΥΓΟΥΝ.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ

 

                

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Τάκης Μ. λέει:

    Μάκη, γράφεις ανοησίες!
    Ο κ. Αθανάσουλας, o οποίος τυγχάνει και καθηγητής ανηλίκων στο Κοιν. Φροντιστήριο Πύργου, για να μη γράψω…γυμνασιάρχης, υβρίζει τον Δημητρουλόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον μειωτικά «ανεκδιήγητο» (δηλαδή, αυτόν που δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί, απερίγραπτο, ανείπωτο).
    Σιγά τη «βάναυση προσβολή των δημοκρατικών θεσμών και της ελευθερίας του Τύπου»! Σιγά, να μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου!

    • Ο/Η mnodaros λέει:

      Αγαπητέ Τακη Μ . Δηλαδή ανώνυμε Τάκη η Τάκη με κουκούλα ! Δεν γράφω ανοησίες αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε Χρήστου Αθανάσουλα να σχολιάζει ελεύθερα ένα πολιτικό πρόσωπο . Φυσικά και αποτελεί βάναυση προσβολή των δημοκρατικών θεσμών και της ελευθεροτυπίας η ποινικοποίηση ενός γραπτού κειμένου όταν σε αυτό σχολιάζει κάποιος ακόμη και με αυστηρό τρόπο ένα δημόσιο – πολιτικό πρόσωπο. Εκτιμώ λοιπόν αγαπητέ ανώνυμε …ότι δεν γράφω ανοησίες . Και ελπίζω να εκτιμάς ότι σου απαντώ ακόμα και αν δεν ξέρω την ταυτότητά σου . Κανονικά δεν θα έπρεπε. Το να αποκαλείς κάποιον ανόητο – άσχετα αν είμαι εγώ η κάποιος άλλος – είναι φασιστικό όταν το κάνεις πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed