ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

14 Απριλίου 2014 | By

ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ (2014) 

Οριστικα εκπτωτος και με τη βουλα του Συμβουλιου της Επικρατειας  από το αξιωμα του δημαρχου Ζαχαρως,   οσον αφορα στην απερχομενη δημοτικη περιοδο, κηρυσσεται ο Πανταζης  Χρονοπουλος, εξαιτιας της αμετακλητης καταδικης του για το αδικημα της παραβασης καθηκοντος.

Το Γ Τμημα του ανωτατου δικαστηριου επικυρωσε την αποφαση του γενικου γραμματεα Αποκεντρωμενης Διοικησης Πελοποννησου  (9.9.2011) με την οποια διαπιστωθηκε η εκπτωση του από το δημαρχιακο αξιωμα και απερριψε ως αβασιμη την προσφυγη του Π.Χρονοπουλου για την ακυρωση της. 

Καθοριστικη σημασια για να τεθει σε αργια επαιξε το γεγονος οτι καταδικαστηκε, το 2008, από το Τριμελες Εφετειο Πατρων  σε φυλακιση 10 μηνων  για τη γνωστη υποθεση της παρανομης προσληψης συμβασιουχων στο Κεντρο Πληροφορησης Πολιτων κατα την περιοδο από 15.5.2003 μεχρι 15.11.2004. Όπως αποδειχθηκε,  ως δημαρχος Ζαχαρως το 2003 , κατά παραβαση της αρχης νομιμοτητας της διοικησης, προσελαβε συμβασιουχους με συμβαση εργου χωρις να εχουν τα απαραιτητα προσοντα ενώ αποκλειστηκαν αλλοι που τα διεθεταν. Μαλιστα εξεδωσε και χρηματικα ενταλματα συνοικου υψους 21.120 ευρω προκειμενου να πληρωθουν οι μη νομιμως  προσληφθεντες. Η εφετειακη αποφαση κατεστη αμετακλητη αφου και ο Αρειος Παγος, το 2011, συνηγορησε υπερ της καταδικης του. 

Ο Π.Χρονοπουλος  στις δημοτικες εκλογες του Νοεμβριου 2010 ειχε επανεκλεγει αλλα με την επιμαχη αποφαση του περιφερειαρχη τεθηκε σε αργια.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζώα, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed