ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΥΡΑ

30 Απριλίου 2014 | By

ΜΕ «ΦΙΡΜΑΝΙ» ΤΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΕΔΙΝΗ ΗΛΕΙΑ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ  

Σε μια πρωτοφανή πολιτική αθλιότητα,  προέβη προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές , προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολιτών και αυτοδιοικητικών παραγόντων του κάμπου της Ηλείας.

Με Τροποποιητική Απόφαση  και επικαλούμενος το αδιέξοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας οι οποίοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ! , ο κ. Καφύρας , ορίζει ως χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων τους «σε οποιοδήποτε χώρο γίνεται διαχείριση απορριμμάτων από Δήμους της Ηλείας» !

Με την απόφασή του αυτή , παρέχει ουσιαστικά το δικαίωμα στους δήμους Πύργου και Ολυμπίας να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στους ΧΑΔΑ άλλων δήμων , παρότι υπάρχει απόφαση για μεταφορά 4.000 τόνων στον ΧΥΤΑ Φιλής.

Με βάση την ανωτέρω απόφαση , δεκάδες απορριμματοφόρα από τους δύο δήμους άδειασαν «με τσαμπουκά» τις τελευταίες ημέρες απορρίμματα στον ήδη κορεσμένο από σκουπίδια ΧΑΔΑ στην Δροσελή Λεχαινών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης .

Ενός ΧΑΔΑ η λειτουργία του οποίου ακροβατεί μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας καθώς εφάπτεται των ορίων του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου- Στροφυλιάς και βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την Εθνική Οδό Πύργου – Πάτρας.

 « Είμαστε αντίθετοι σε αυτό που συμβαίνει . Ο δήμος μας δεν μπορεί να μετατραπεί σε χωματερή της Ηλείας» –  ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Κωστόπουλος.

«Παρανοϊκή» χαρακτήρισε την Τροποποιητική Απόφαση του κ. Καφύρα ο  Τάσος Κεφαλάς, μέλος κοινωνικών κινημάτων για την ενέργεια και τα απορρίμματα και πρόσθεσε ότι με τέτοιες τακτικές δεν λύνονται τα προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων.- 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟhttp://ionionfm.gr/player.php?clipid=50526&Narea=%CB%C5%D7%C1%C9%CD%C1&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Καταστροφές, Κομπίνες, Κοτύχι, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed