Στη δημοσιότητα προκαταρκτική έκθεση για την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines

2 Μαΐου 2014 | By

Προκαταρκτική έκθεση για την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Μαλαισίας, η οποία αποκαλύπτει ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν είχαν αντιληφθεί ότι το αεροπλάνο είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ επί 17 λεπτά, όταν τελικά το κατάλαβαν.

Ένα ακόμα στοιχείο που έγινε γνωστό είναι ότι πέρασαν 4 ώρες από την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, προτού οι αρχές ξεκινήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Παράλληλα, η Malaysia Airlines ζήτησε από τους συγγενείς των 239 αγνοουμένων επιβατών της πτήσης ΜΗ370 να εγκαταλείψουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων που τους έχουν παρασχεθεί και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Επιπλέον, κλείνει τα κέντρα στήριξης που είχε συστήσει μετά την εξαφάνιση της πτήσης στις 8 Μαρτίου.

Ωστόσο, η εταιρεία υποσχέθηκε στους συγγενείς ότι θα τους κρατά ενημερωμένους για την εξέλιξη των επιχειρήσεων εντοπισμού του αεροσκάφους.

Την Πέμπτη, η Malaysia Airlines ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «παρά την εντατική επιχείρηση έρευνας, πιθανότατα τη μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ίχνος του αεροσκάφους και ότι η τύχη των εξαφανισμένων επιβατών και του πληρώματος παραμένει άγνωστη». Ακόμη, στην ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι έχει επίγνωση και κατανοεί απόλυτα την απερίγραπτη αγωνία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συγγενείς των αγνοουμένων,

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι έρευνες πιθανότατα θα τραβήξουν σε βάθος χρόνου. «Αντί οι οικογένειες να μένουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τους συμβουλεύουμε να λαμβάνουν τα όποια νέα και κάθε είδους υποστήριξη της εταιρείας από την άνεση του σπιτιού τους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Malaysia Airlines.

Όλα τα κέντρα στήριξης θα κλείσουν στις 7 Μαΐου, αλλά οι συγγενείς θα ενημερώνονται τηλεφωνικά, με μηνύματα, μέσω διαδικτύου ακόμη και με απευθείας συναντήσεις. Επιπλέον, προανήγγειλαν ότι θα συστήσουν Κέντρα ενημέρωσης στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας και της Κίνας.

Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα δώσει αποζημιώσεις στους συγγενείς των αγνοουμένων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτές οι αποζημιώσεις δεν συνδέονται και δεν θα επηρεάσουν το δικαίωμα για αποζημίωση που θα διεκδικήσουν σε κάποια χρονική στιγμή.

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Καταστροφές, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed