«ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ» ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔ ΗΛΕΙΑΣ

11 Μαΐου 2014 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

«Ξέφραγο αμπέλι» αποδεικνύεται ότι είναι τα κρατητήρια του νέου κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας μετά την χθεσινή , δεύτερη κατά σειρά τα δύο τελευταία χρόνια,  πρωτοφανή απόδραση, αυτή τη φορά πέντε κρατουμένων από τους χώρους κράτησης που όπως όλα δείχνουν ,  δεν πληρούν τις απαραίτητες προυποθέσεις αφαλείας.  

Όπως αποκαλύπτει το www.apokalypseis.com με έγγραφο ντοκουμέντο , στα συγκεκριμένα κρατητήρια τον Οκτώβρη του 2013,  είχαν  πραγματοποιηθεί από εργολάβο εργασίες συντήρησης – επισκευής ύψους 14.850 ευρώ. Το ερώτημα που προκύπτει  μετά την χθεσινή απόδραση είναι , τι περιελάμβαναν αυτές οι επισκευές και ποιος παρέλαβε το έργο .

Ειχαν προειδοποιήσει 

Αστυνομικοί από την Ηλεία αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες επισκευές είχαν πραγματοποιηθεί μετά την πρώτη απόδραση τριών κρατουμένων από τα εν λόγω κρατητήρια πριν από δύο περίπου χρόνια στις 28.4.2012.  Μάλιστα τότε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας , είχε ενημερώσει εγγράφως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το πρόβλημα ασφαλείας που υπήρχε στα κρατητήρια ζητώντας να γίνουν ενέργειες για εργασίες και επισκευές.   

Τις επισημάνσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνουν με κατηγορηματικό τρόπο τα χθεσινά γεγονότα καθώς όπως αποδείχθηκε , με ένα μικρό σύρτη , οι πέντε κρατούμενοι αφαίρεσαν τα κάγκελα ασφαλείας.

Δεν «είδαν» ούτε οι κάμερες ασφαλειας 

Στο νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης υπάρχει και  κλειστό κύκλωμα επιτήρησης του χώρου των κρατουμένων και του προαύλιου χώρου αλλά για άγνωστους λόγους είτε αυτό δεν λειτούργησε την ώρα της απόδρασης είτε οι κάμερες δεν «κοιτούσαν» στον χώρο κράτησης .

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι δύο εκ των δραπετών συνελήφθησαν  από αστυνομικούς σε περιοχή λίγο έξω από τον Ηλείας πλησίον του δρόμου που οδηγεί προς το Δ.Δ. Βουνάργου.

Οι πέντε κρατούμενοι , τέσσερις Ελληνες Ρομά ηλικίας 25, 21, 17,14 ετών κι ένας Πακιστανός ηλικίας 27 ετών,   αποκόλλησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί  έναν μεταλλικό σύρτη από την πόρτα των κρατητηρίων και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας το μεταλλικό αντικείμενο σαν μοχλό αφαίρεσαν τα κάγκελα από το κελί τους και εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, όπου υπερπηδώντας την περίφραξη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι ένας εκ των κρατουμένων ο 27χρονος Πακιστανός ήταν κρατούμενος για πλαστά έγγραφα , ενώ οι νεαροί Ρομά για κλοπές. Μάλιστα ένας εξ αυτών είχε αποδράσει ξανά κατά το παρελθόν από τις φυλακές Βόλου.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών (αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων) για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί  ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια σε βάρος τους  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed