ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

18 Ιουνίου 2014 | By

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΑΛΦΕΙΟΥ – ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ – ΣΚΕΥΩΡΙΑ  

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ηχηρή απάντηση στους παρακρατικούς μηχανισμούς που επιχείρησαν με την βία των ΜΑΤ , τις απειλές και με τους τραμπουκισμούς να μετατρέψουν πριν από μερικούς μήνες σε χωματερή την δασική περιοχή «Λίμνες» δίπλα από τον μυθικό ποταμό Αλφειό και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας ,  έδωσαν οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ: http://apokalypseis.com/?p=3836

ΚΙ ΕΔΩ : http://apokalypseis.com/?p=3741

Με βάση το υπ’ αριθμ. 29/2014 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας , απορρίφθηκαν όλες οι κατηγορίες κατά δύο κατοίκων του Χρήστου Βλάχου από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας και του Αναστάσιου Δαμάσκου κατοίκου Μακρισίων που κατηγορούνταν «στοχευμένα»,  σε βαθμό κακουργήματος !  για παρακώλυση κοινωφελούς εγκατάστασης… επειδή μαζί με εκατοντάδες ακόμη κατοίκους αντέδρασαν δυναμικά στην μετατροπή της περιοχής των «Λιμνών» σε χωματερή των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Και απαγωγές…

Στις 2.30 τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου 2013 η αστυνομία «απήγαγε « τον αγρότη Χρήστο Βλάχο. Ο αγρότης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων.  Όπως είχε καταγγέλλει δημόσια ο ίδιος αλλά και η δικηγόρος του Δώρα Καλάκου,   κατευθυνόμενος προς το σπίτι του ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στη γέφυρα του Αλφειού . Οι αστυνομικοί  αφού δεν του επέτρεψαν να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του κι αφού τον περιέφεραν άσκοπα σε αγροτικούς δρόμους της περιοχής, του ανακοίνωσαν μετά από ώρα ότι συλλαμβάνεται και τον οδήγησαν στην ασφάλεια του Πύργου. Στις επίμονες εκκλήσεις του να καλέσει τηλεφωνικώς την συνήγορό του, του απαντούσαν ότι θα μπορέσει να το κάνει το πρωί. Μάλιστα για παραδειγματισμό τον ανάγκασαν να παραμείνει στα κρατητήρια σε έναν μικρό χώρο μαζί με 4 ακόμα κρατούμενους. Όλη τη νύχτα, φίλοι και συγγενείς του που αντιλήφθηκαν την απουσία του και το εγκαταλελειμμένο στη γέφυρα αυτοκίνητό του τον αναζητούσαν, καθώς ανησύχησαν για την ζωή του. Τελικά το πρωί οι αστυνομικοί  του επέτρεψαν να τηλεφωνήσει στην συνήγορό του. Την επόμενη ημέρα  μεταφέρθηκε στην ανακρίτρια Πύργου με την κατηγορία της παρακώλυσης κοινωφελούς εγκατάστασης σε βαθμό κακουργήματος για να απολογηθεί , δεμένος  με χειροπέδες, συνοδεία τεράστιας δύναμης πάνοπλων αστυνομικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ : https://www.youtube.com/watch?v=mtGPZ8H0ylQ#t=25

Ορισμένοι εκ των αστυνομικών επιχείρησαν μάλιστα να παρεμποδίσουν να εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος για να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : https://www.youtube.com/watch?v=hLOYxJZqfHI

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας με την απόφασή του υιοθέτησε ουσιαστικά στο ακέραιο την επίσης απαλλακτική πρόταση για τους δύο πολίτες , του Εισαγγελέα Πρωτιδικών Ηλείας Παναγιώτη Μεϊδάνη ενώ χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ως σκευωρία την μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο πολιτών .  

 Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτό οι δύο πολίτες αλλά και οι λοιποί κάτοικοι της περιοχής : «Μέχρι και την 4-11-2013 δεν παρεμπόδισαν παράνομα και με απειλή σωματικής βίας τα συνεργεία του Δήμου Πύργου και του εργολάβου να εκτελέσουν τις εργασίες εγκατάστασης του δεματοποιητή , όπως αβάσιμα ισχυρίζονται οι μηνυτές , καθόσον από το 52807/5.11.2013 συμφωνητικό ανάθεσης εκτέλεσης έργου 70.000 ευρώ που αφορούσε την κατασκευή των εγκαταστάσεων και διαμόρφωση χώρου για την μεταφορά στην θέση Λίμνες του συγκροτήματος του δεματοποιητή από τον εργολάβο Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο ,  προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος που φέρεται στην ως άνω μήνυση να παρεμποδίζεται από τους κατοίκους να προβεί στις εργασίες εγκατάστασης του δεματοποιητή , αναλαμβάνει να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο μια ημέρα μέτα (!!!) την υποβολή της προαναφερόμενης μήνυσης.»

Στο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας επισημαίνονται επίσης όλα εκείνα που είχε αναδείξει με ρεπορτάζ η δημοσιογραφική έρευνα . Ότι δηλαδή με βάση τα Πορίσματα των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Υγιεινής Ηλείας , των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και την Ζ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων : « η διαχείριση των απορριμμάτων στη θέση Λίμνες από τους δήμους Πύργου και Ολυμπίας , έχει προκαλέσει ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και συνιστά άμεσο και διαρκή κίνδυνο για την ποιότητας του εδάφους ,των επιφανειακών και υπογείων υδάτων της περιοχής ενώ έχει προκαλέσει και έμμεση βλάβη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας».

« Ο αγώνας των κατοίκων δικαιώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο . Ολους αυτούς τους μήνες όλοι εμείς αλλά και οι δημοσιογράφοι που δεν υπέκυψαν σε πιέσεις και έγραφαν την αλήθεια , δεχθήκαμε τόνους λάσπης από τα γνωστά κυκλώματα. Η απαλλαγή των δύο πολιτών είναι μια μεγάλη νίκη της κοινωνίας που δείχνει όπου υπάρχει μαζικός και δίκαιος αγώνας τα πάντα μπορούν να ανατραπούν» – δήλωσε στο www.apokalypseis.com   η δικηγόρος των κατοίκων Δώρα Καλάκου.

« Πίσω από εμάς υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη πολίτες που αγωνίστηκαν για την προστασία των οικογενειών τους , το περιβάλλον και την οικολογική καταστροφή. Νοιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι και πολύ χαρούμενοι» – δήλωσαν  οι δύο κάτοικοι ο Χρήστος Βλάχος και ο Τάσος Δαμάσκος.-   

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed