Βρέχει βόμβες… στη Γαστούνη !

27 Ιουνίου 2014 | By

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΛΗΜΑΤΑ «ΞΕΣΤΡΑΤΙΣΑΝ» ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑhttp://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=27/06/2014&id=437400

Λαχτάρισαν χθες οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιοχωρίου του Δήμου Πηνειού Ηλείας, όταν δέχθηκαν ξαφνικά τα «φίλια» πυρά της Πολεμικής Αεροπορίας, της οποίας αεροσκάφη και ελικόπτερα εκτελούσαν ασκήσεις στο γειτονικό Πεδίο Βολής.

«Μοιράζουν» βλήματα στα χωράφιαΟπως κατήγγειλαν οργισμένοι στην «Ε», δύο από τα εκπαιδευτικά βλήματα των αεροσκαφών έχασαν παραδόξως το δρόμο τους και κατέληξαν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και δίπλα από ανυποψίαστους πολίτες. Η διοίκηση της 117 ΠΜ Ανδραβίδας που ρωτήθηκε σχετικά από την «Ε» αρνήθηκε επισήμως να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το περιστατικό και μας παρέπεμψε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Οπως ανέφεραν οι κάτοικοι, την Τετάρτη το βράδυ ένα από τα βλήματα των αεροσκαφών έπεσε δίπλα στην καντίνα που βρίσκεται στην παραλία «Μπούκα» της Γαστούνης. Και μάλιστα την ώρα που βρίσκονταν στο χώρο θαμώνες, οι οποίοι έντρομοι ένιωσαν την έκρηξη και ενημέρωσαν τις αρχές.

Πριν από δύο ημέρες άλλο ένα εκπαιδευτικό βλήμα από αεροσκάφος που εκτελούσε βολή στο Πεδίο Βολής έχασε το δρόμο του και έπεσε μέσα σε χωράφι με καλαμπόκι στο Παλαιοχώρι Γαστούνης, την ώρα που σε αυτό βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του!

Στο σημείο όπου έπεσε το βλήμα λίγες ώρες αργότερα διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε σπάσει τον αγωγό του ΤΟΕΒ.

Ο αντιδήμαρχος Πηνειού Θανάσης Τσατσός κατήγγειλε ότι ο διοικητής της 117 Πτέρυγας Μάχης Ανδραβίδας, αντί να ζητήσει συγγνώμη για τα περιστατικά, απάντησε εμπαίζοντας τους τοπικούς φορείς και δήλωσε ότι τοποθέτησαν οι ίδιοι την οβίδα στο Παλαιοχώρι για να δημιουργήσουν ζήτημα. Παράλληλα σημείωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής ανέχονται επί 50 χρόνια το Πεδίο Βολής Παλαιοχωρίου που λειτουργεί δίπλα από κατοικημένη περιοχή και τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα.

Ο υπεύθυνος τεχνικού τομέα στον ΤΟΕΒ Παλαιοχωρίου Αγγελος Μπάρος κατήγγειλε ότι το βλήμα εντοπίστηκε παρουσία 10 ατόμων, σφηνωμένο μέσα στον αγωγό άρδευσης, σε βάθος 2,5 μέτρων, ενώ σημείωσε ότι είναι αδύνατο να έχει τοποθετηθεί από ανθρώπινο χέρι, καθώς ο αγωγός είναι υψηλής πίεσης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ :http://ionionfm.gr/player.php?clipid=51238&Narea=%C4%C7%CC%CF%D3%20%D0%C7%CD%C5%C9%CF%D5&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed