ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ: ΒΑΠΤΙΖΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ …ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ !

21 Ιουλίου 2014 | By

ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ  

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Σοκ και δέος …προκαλούν τα στοιχεία που περιέχει η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος 17 συνολικά αυτοδιοικητικών παραγόντων και υπαλλήλων της Ηλείας ,   για τις οικονομικές ατασθαλίες που εντοπίστηκα μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας στον δήμο του Πύργου  την χρονική περίοδο 2002-2006.

Όπως είναι γνωστό με βάση τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και το κατηγορητήριο,  στην υπόθεση φέρεται εμπλέκεται και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κακώς κατηγορείται και δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση.

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την κομπίνα , με την δήθεν αγορά εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων κουρτίνας, στόρια , μοκέτας και κουρτινόξυλων ! όλα με πλαστά και εικονικά τιμολόγια και την προκλητική σιωπή των διαπλεκόμενων ΜΜΕ της Ηλείας και των δημοσιογράφων , το  www.apokalypseis.com φέρνει στο φως της δημοσιότητας μερικές ακόμη άγνωστες και απίστευτες πτυχές της υπόθεσης όπως αυτές περιγράφονται στην σχετική δικογραφία.

Όπως αποκαλύπτεται, το κύκλωμα που δρούσε την επίμαχη χρονική περίοδο στον δήμο του Πύργου , εκτός από τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια φέρεται να εκτελούσε και εξυπηρετήσεις ιδιωτών,  εκτελώντας έργα δίπλα από τα στα σπίτια τους ,  με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου!  

Οι ευεργετημένοι φέρονται να είναι …επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες του δήμου Πύργου έξω από τις οικίες των οποίων γίνονταν έργα και επεμβάσεις οι οποίες στην συνέχεια δικαιολογούνταν ότι δήθεν εξυπηρετούσαν δημόσιο σκοπό…και πληρώνονταν ως δημόσια έργα !

Δημόσια πρόκληση 

Το έγγραφο ντοκουμέντο για τα ιδιωτικά έργα που βαπτίζονταν Δημόσια !

Την συγκεκριμένη κομπίνα εντόπισε – όπως αναφέρεται στην δικογραφία – η Εννεαμελής Επιτροπή που συστάθηκε δυνάμει της 5/2007 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύργου κατ εφαρμογή του άρθρου 101 του Ν.3463/2006.

Συγκεκριμένα η συσταθείσα επιτροπή διαπίστωσε :

1) Για το έργο «μικροεπεβάσεις στο ΔΔ Βαρβάσαινας» , προυπολογισμού 6.899 ευρώ , ότι πρόκειται για ιδιωτικό έργο και συγκεκριμένα για μάντρα (!!!) σε οικία.

2) Για το έργο «τσιμεντόστρωση δρόμου στη Συντριάδα», προυπολογισμού 6.586,06 ευρώ , ότι πρόκειται για ιδιωτικό έργο και συγκεκριμένα απέναντι από το σπίτι του… (αναφέρεται το όνομα γνωστού δικηγόρου του Πύργου).

3)  Για το έργο « κατασκευή σωληνωτού αγωγού στο ΔΔ Βαρβάσαινας», προυπολογισμού 6.900 ευρώ  ότι πρόκειται για ιδιωτικό έργο που αφορά τον …(αναφέρει το όνομα πρώην αυτοδιοικητικού παράγοντα) !

4) Για το έργο «ασφαλτόστρωση δρόμου στον Πύργο» , προυπολογισμού 6.436,71 ευρώ , ότι πρόκειται για ιδιωτικό έργο προς την οικία ( αναφέρει το όνομα ιδιώτη).        

Όπως επισημαίνεται, τα άνω έργα ήταν ιδιωτικά ! μη δυνάμενα να εξυπηρετήσουν τον δημόσιο σκοπό για τον οποίο ανατέθηκαν με απ ευθείας αναθέσεις από τον δήμο του Πύργου στους αναδόχους , γεγονός που ελέγχθηκε και βεβαιώθηκε από την Εννεαμελή Επιτροπή…      

( Συνεχίζεται…) 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed