ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

29 Ιουλίου 2014 | By

Αθωώθηκαν από το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας οι δεκατρείς συνολικά εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών της Ηλείας που κατηγορούνταν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των προστίμων που αφορούσε τις παράνομες παραλιακές καντίνες στον  δήμο της Ζαχάρως.

Οι ανωτέρω είχαν παραπεμφθεί  να δικαστούν για δεκατέσσερις  συνολικά πράξεις σε βαθμό κακουργήματος με κυριότερες την απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του δήμου Ζαχάρως, συνέργεια σε απιστία , ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε αξακολουθητική απιστία, απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ εξακολούθηση, απιστία στην υπηρεσία άπαξ πλην από κοινού διαπραχθείσα, από την οποία προκλήθηκε ελάττωση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη στα 865.748,93 ευρώ.

Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία (13 συνολικά συνεδριάσεις) , κήρυξε αθώους τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους  στην υπόθεση , μετατρέποντας γιά ορισμένους τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε πλημμέλημα  τα οποία ωστόσο παραγράφηκαν λόγω παρέλευσης της πενταετίας ενώ για άλλους θεώρησε ότι δεν είχαν συμμετοχή στην υπόθεση.    

Τα 13 πρόσωπα που κηρύχθηκαν αθώοι είναι τα εξής :

1) Πανταζής Χρονόπουλος

2) Σπυρίδων Μπηλιώνης

3) Βασίλειος Παπαδόπουλος

4) Σπήλιος Φωτόπουλος

5) Χρήστος Κανακόπουλος

6) Δημήτριος Σπυρούλιας

7) Βελούδω Παναγούλια

8) Κωνσταντίνος Μπλάθρας.

9) Ζαχαρίας Κανέλης

10) Σωκράτης Αγγελής

11) Κάρμεν Μαρί Πώλα Παυλοπούλου

12) Κωνσταντίνος Μπαλκάμος .

13) Ελένη Καπογιάννη.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζώα, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed