Ο ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ …ΤΡΟΪΚΑΣ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ !

11 Σεπτεμβρίου 2014 | By

Ενα απο τα κατασχετηρια …Ο δήμος Πηνειού ρε ρόλο Τρόϊκας !

ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ  ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ! 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Σάλο προκάλεσε στην Ηλεία η πρωτοφανής ενέργεια του δήμου Πηνειού να στείλει κατασχετήρια και να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δημοτών που χρωστούν στον δήμο ακόμη και το νερό !

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και την ώρα που εκατοντάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο και βιώνουν με δραματικό τρόπο  την οικονομική εξαθλίωση , οι αρμόδιοι του δήμου Πηνειού αντί να σταθούν στο πλευρό των επαγγελματιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη, τους δημιουργεί επιπλέον προβλήματα οδηγώντας τους στην απόγνωση .  

Το πρωτοφανές μέτρο λήφθηκε ελάχιστες ημέρες μετά την επανεκλογή για δεύτερη θητεία της παράταξης του δημάρχου, Αλέξη Καστρινού, με πλειοψηφία 60%.

Επαγγελματίες της πόλης καταγγέλλουν ότι ο δήμος Πηνειού μπλόκαρε την κίνηση των λογαριασμών που διατηρούν κάτοικοι της Γαστούνης, στην Εθνική Τράπεζα, με οφειλές για νερό, ή χρήση πεζοδρομίων και η τελευταία απέστειλε ειδοποιητήρια κατάσχεσης σε δεκάδες παραλήπτες της Γαστούνης, με την ένδειξη «Κατασχετήριο Δήμου Πηνειού».

Όσοι απευθύνθηκαν στην τράπεζα ενημερώθηκαν ότι κατόπιν εντολής του δήμου Πηνειού, οι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν μπλοκαριστεί, δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις και πρέπει να απευθυνθούν στο δήμο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές.

Έκπληκτος δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση, Μπάμπης Καλατζής, τονίζοντας ότι ο δήμος Πηνειού γίνεται πειθήνιο όργανο της κυβέρνησης και της Τρόϊκας και ζήτησε να αποσυρθούν άμεσα τα κατασχετήρια και να τεθεί το θέμα των οφειλών στο δημοτικό συμβούλιο.

Πρωτοφανές σε ολόκληρη την Ελλάδα, χαρακτήρισε το μπλοκάρισμα λογαριασμών που διατηρούν οφειλέτες του δήμου Πηνειού, στην Εθνική Τράπεζα, κατόπιν εντολής του δήμου, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ  Γιώργος Λεχουρίτης.

«Ίσως η περιοχή να πρωτοπορεί. Δεν έχει κατατεθεί στο ΙΝΚΑ ανάλογη καταγγελία για άλλο δήμο της χώρας», ανέφερε ο κ. Λεχουρίτης. Όπως τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο IONION FM, δεν είναι δυνατό ο δήμος Πηνειού, να αποδεικνύεται χειρότερος από την τρόικα, εκβιάζοντας τους δημότες να πληρώσουν σε μια συγκυρία, που ο Έλληνας βιώνει καταστροφικά οικονομικά μέτρα. Παράλληλα ο κ. Λεχουρίτης ανέφερε ότι οι βεβαιωθείσες οφειλές των δήμων πηγαίνουν στο Δημόσιο Ταμείο και όχι στις τράπεζες και ζήτησε από τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, να ακυρώσει την απόφαση του.

Το πρωτοφανές μέτρο , προκάλεσε  την έντονη αντίδραση και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία .

Ο Κυριάκος Μπίστας μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και συντονιστής των τοπικών κινημάτων βοήθειας για τους πολίτες που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση , κάλεσε τους δημότες του δήμου Πηνειού να διαμαρτυρηθούν εντονότατα στην δημοτική αρχή ενώ τόνισε ότι το θέμα θα απασχολήσει σύντομα και την Βουλή με σχετική ερώτηση που θα κατατεθεί. –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed