ΒΑΚΤΗΡΙΟ – ΦΟΝΙΑΣ E.coli ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ

8 Ιουνίου 2011 | By

ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΟΥ ΦΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ  
ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 8.6.2011
Στους Παξούς εντοπίστηκε προ ημερών το πρώτο κρούσμα στην χώρα μας , του εντεροαιμορραγικού στελέχους E.Coli που όπως είναι γνωστό έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Όπως ανέφερε στην «Ε» ο Δημήτρης Ηλιόπουλος εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ ) το θανατηφόρο βακτήριο εντοπίστηκε σε μια 53Χρόνη Γερμανίδα τουρίστρια η οποία παραθέριζε τις τελευταίες ημέρες στους Παξούς.
« Η Γερμανίδα τουρίστρια βρισκόταν στην χώρα μας από τις 21 Μαΐου 20011. Στις 31.5 εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και εμετούς
και επισκέφθηκε το κέντρο υγείας του νησιού . Μετά από ειδικές εξετάσεις και εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας, του εντεροαιμορραγικού στελέχους E.Coli . Στο εργαστήριο επιβεβαιώθηκε στο πρώτο δείγμα η τοξικότητα του βακτηριδίου και στο δεύτερο δείγμα η αντοχή του στα αντιβιοτικά. Απομένουν τα αποτελέσματα του τρίτου δείγματος το οποίο και θα επιβεβαιώσουν τυπικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων» – δήλωσε στην «Ε» ο κ. Ηλιόπουλος και διευκρίνισε ότι στις 3 Ιουνίου 2011 η Γερμανίδα τουρίστρια αναχώρησε για την πατρίδα της.
Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ήταν η πρώτη εμφάνιση του θανατηφόρου βακτηρίου e-coli αλλά – όπως είπε – δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς έχουν δοθεί όλες οι σχετικές οδηγίες στους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση πιθανών άλλων κρουσμάτων.
Ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε επίσης ότι το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας των Παξών που δέχθηκε την Γερμανίδα τουρίστρια έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας . –

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed