ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ ΤΗΣ κ. ΕΦΗΣ ΣΑΛΤΑΡΗ !

27 Οκτωβρίου 2014 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Με ένα «ειρωνικότατο» προς το πρόσωπό μου χαρακτηρισμό (ορκισμένος εχθρός της διαπλοκής),  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία κ. Εφη Σαλτάρη , προφανώς μετά τις έντονες αντιδράσεις και τους τριγμούς που προκάλεσε στα στελέχη του κόμματός της,  η προκλητικότατη σημερινή συμπεριφορά της ως πολιτικού προσώπου απέναντι σε επαγγελματίες δημοσιογράφους , (ΑΚΟΥΣΤΕ http://apokalypseis.com/wp-content/uploads/2014/10/SALTARH.mp3  ) επειδή τόλμησαν να της κάνουν κριτική  στην ενημερωτική ζώνη του Ionion Fm , αποφάσισε με καθυστέρηση μερικών ωρών να απαντήσει στο ερώτημα που της υποβάλαμε δημόσια :

Αν δηλαδή διαψεύδει κατηγορηματικά τα λεγόμενα του τοπικού εκδότη – επιχειρηματία που τοποθετήθηκε στο Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου , σύμφωνα με τα οποία είχε δώσει την συγκατάθεσή της το περασμένο καλοκαίρι μετά από επίσκεψη του ιδίου στο πολιτικό της γραφείο στην Αμαλιάδα.

Ετσι λοιπόν η κ. Σαλτάρη διαψεύδει το εκδότη – επιχειρηματία και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου , ενώ συγχρόνως λασπολογεί κατά όλων των ΜΜΕ  ισχυριζόμενη ότι : «Αυτές τις μέρες στο νομό μας επιβεβαιώνεται η θέση μας ως ΣΥΡΙΖΑ για το ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» (τράπεζες – κόμματα εξουσίας – επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα) έχει δηλητηριάσει την κοινωνική-πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας.»

Θα πρέπει να θυμίσω στην κ. Σαλτάρη που δεν κατονομάζει τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ της Ηλείας ,  ότι πριν από μερικά 24ωρα η ίδια φιλοξενήθηκε και μάλιστα σε πολυδιαφημισμένη εκπομπή της ΟΡΤ fm ! (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΩΣ ΨΕΥΤΗ…) δίνοντας συνέντευξη εφ όλης της ύλης . Δηλαδή κάνοντας μονόλογο και χωρίς να δεχθεί από τον δημοσιογράφο καμιά «ενοχλητική» ερώτηση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία παραδόξως λοιπόν συμπεριφέρεται αντιφατικά καθώς:  

Από την μία καταγγέλλει την διαπλοκή του Τύπου και των επιχειρηματιών σε τοπικό επίπεδο και από την άλλη δέχεται να δώσει συνέντευξη σε ένα ΜΜΕ,  ο ιδιοκτήτης του οποίου και τα συγγενικά του πρόσωπα , συναλλάσσονται οικονομικά με τους ΟΤΑ και το κράτος λαμβάνοντας επι σειρά ετών κρατικό χρήμα ακόμη και με απευθείας αναθέσεις όπως αποκάλυψε το περιοδικό HOT DOC στις 25 Ιουλίου 2013.

Ρεπορτάζ για το οποίο η κ. Σαλτάρη δεν ανέφερε το παραμικρό ούτε έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή αφού προφανώς ήθελε να τα έχει καλά με το εκδοτικό – επιχειρηματικό κατεστημένο που σήμερα δήθεν καταγγέλλει αόριστα ως διαπλεκόμενο.   

Προφανώς η κ. Σαλτάρη για ευνόητους λόγους θέλει στην Ηλεία να τα έχει με όλους καλά και προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά διατηρώντας  λεπτές ισορροπίες .

Η Αριστερά όμως που εκπροσωπεί δεν μιλάει για λεπτές ισορροπίες αλλά για συγκρούσεις , ρήξεις και αγώνες ενάντια στην διαπλοκή και στα κυκλώματα που ροκάνιζαν και ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα με την βοήθεια των καλολαδωμένων γραναζιών της διεφθαρμένης κρατικής μηχανής. 

Όχι κυρία Σαλτάρη δεν είμαι «ορκισμένος εχθρός της διαπλοκής» όπως με αποκαλείτε ειρωνικά.  Είμαι απλά ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος που σέβομαι την δουλειά που κάνω και με τεράστιο προσωπικό και οικογενειακό κόστος , βρίσκομαι απέναντι από κάθε μορφή εξουσίας , στοχοποιημένος μαζί με τους συναδέλφους μου από μέλη εγκληματικών οργανώσεων και κυκλώματα διαφθοράς. 

Αν τολμάτε και αντέχετε και θέλετε  να λέγεστε πολιτικό πρόσωπο της Αριστεράς , πράξτε κι εσείς το ίδιο .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΑΛΤΑΡΗ.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη:

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΟΡΤ ο πρόεδρος Λιμενικού Tαμείου Κατακόλου κύριος Βαρουξής αναφέρεται στην πολιτική μου στάση σχετικά με τον διορισμό του ως προέδρου του Λιμενικού ταμείου Κατακόλου. Επικαλούμενος συνάντησή μας, που ο ίδιος ζήτησε και χωρίς να γνωστοποιήσει εκ των προτέρων το αντικείμενο συζήτησης ανέφερε ότι δεν του έδωσα την αίσθηση ότι διαφωνώ με αυτήν την επιλογή του. Ωστόσο στη συνέχεια δεν διευκρινίζει και αν συμφωνώ.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να ερμηνεύσει ο κύριος Βαρουξής την πολιτική μου στάση, δηλαδή την άρνησή μου να εκφέρω άποψη σε προσωπικό επίπεδο, για τις επιλογές του . Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έδωσα οποιαδήποτε συγκατάθεση στον κ. Βαρουξή. Αν όμως ο κύριος Βαρουξής ερμηνεύει την πολιτική μου στάση κατά το δοκούν πλανάται. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε συγκατάθεση ούτε μη συγκατάθεση θα εξέφραζα σε οποιονδήποτε ερχόταν να μου ζητήσει την άποψή μου για την τοποθέτησή του σε δημόσιο θώκο, επειδή δεν εμπίπτει στις βουλευτικές μου αρμοδιότητες. Το θεωρώ θεσμική εκτροπή και δημοκρατική στρέβλωση. Αυτές οι νοοτροπίες που έθρεψαν το διεφθαρμένο κομματικό σύστημα εξουσίας στην πατρίδα μας και στην Ηλεία είναι εχθρικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς εμένα ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του. Οι βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διεκπεραιωτές που κανονίζουν ποιος ή ποια θα τοποθετηθεί σε δημόσιες θέσεις, αλλά εκφραστές του προγράμματος, των θέσεων και των αξιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία. Ο κάθε βουλευτής είναι υποχρεωμένος να τοποθετείται δημόσια για τα πολιτικά επίδικα και πεπραγμένα και όχι να κάνει τον κήρυκα, τον διαφημιστή ή ακόμη και να παρεμβαίνει στην διοικητική λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων. Αυτό ακριβώς έκανα με την δημόσια ανακοίνωσή μου στις 15-10-2014 (βλ. σχετικά http://syriza-ileias.blogspot.gr).

Το οξύμωρο όμως και περίεργο είναι ότι τα λεγόμενα του κυρίου Βαρουξή έρχεται να τα ερμηνεύσει κατά το δοκούν ο δημοσιογράφος κύριος Νοδάρος, ορκισμένος εχθρός της διαπλοκής, σε πρόσφατη ανάρτηση στο http://apokalypseis.com/?p=5101 και σε ραδιοφωνική συνέντευξή μου στο ionionfm στις 27-10-2014.

Είναι φανερό ότι, εάν η δημοτική παράταξη στον Πύργο «Ανοικτή Συμπολιτεία» δεν είχε καταψηφίσει την εν λόγω υποψηφιότητα και δημόσια δεν είχε θέσει τη δική της πρόταση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληροί ο πολίτης που θα λάβει αυτό το αξίωμα και εγώ με την βουλευτική μου ιδιότητα δεν είχα δημόσια τοποθετηθεί ιδεολογικά-πολιτικά και θεσμικά επί του ζητήματος με την προαναφερόμενη ανακοίνωση το ζήτημα θα είχε περάσει στα «ψιλά» της δημόσιας συζήτησης.

Αυτές τις μέρες στο νομό μας επιβεβαιώνεται η θέση μας ως ΣΥΡΙΖΑ για το ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» (τράπεζες – κόμματα εξουσίας – επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα) έχει δηλητηριάσει την κοινωνική-πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας.

Για μας στο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινό μυστικό ότι όσο ο λαός θα αποδέχεται το πρόγραμμά μας, τόσο θα εντείνεται η διαστρέβλωση των θέσεών μας από τα ΜΜΕ με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού. Αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, να προβάλουμε το πρόγραμμά μας τόσο σε κεντρικό όσο και το τοπικό επίπεδο , ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία θα απαλλάξει τη χώρα από τη λαίλαπα της μνημονιακής πολιτικής και θα την οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος του λαού.

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed