ΦΟΣΔΑ ΗΛΕΙΑΣ : «ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ»

15 Δεκεμβρίου 2014 | By

Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΜΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ , ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ !   

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Τελικά ορισμένοι στην Ηλεία δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα ! Και έχοντας σαν όπλα το θράσος τους , την ύποπτη σιωπή των τοπικών ΜΜΕ και εκείνων που τα υπηρετούν αλλά και τους σάπιους κομματικούς μηχανισμούς , τοποθετούνται σε θέσεις «κλειδιά» και καλούνται να διαχειριστούν σοβαρότατα ζητήματα του ταλαιπωρημένου νομού.

Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι εξελέγη το νέο σχήμα του ΦΟΣΔΑ ( Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων)  στην Ηλεία που θα έχει σαν στόχο την επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων που έχει γίνει «βραχνάς» για την πόλη του Πύργου και άλλες περιοχές.

Το απίστευτο είναι ότι σε αυτόν τον φορέα , εξελέγη ως μέλος του ΔΣ και της εκτελεστικής επιτροπής του , ο νυν δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς,  ο οποίος  πριν από μερικούς μήνες – σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές – ενεπλάκη σε μια απίστευτη ιστορία ρύπανσης με σκουπίδια του ποταμού Αλφειού.

Θυμίζω ότι  η σύλληψη του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας έγινε τον περασμένο Απρίλη στις 4 το πρωί όταν αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή «Λιναριά» του δ.δ. Λούβρου μετά από επώνυμη καταγγελία ότι ο δήμος ρυπαίνει ανεξέλεγκτα τον Αλφειό και την δασική έκταση. Ο κ. Κοτζιάς εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μέσα στο αμάξι του ένα μαύρο NAVARA να κάνει χρέη τσιλιαδόρου στο κόμβο του δρόμου που οδηγούσε προς την παράνομη χωματερή . Οι οδηγοί των απορριμματοφόρων και της τσάπας εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι ενώ ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας συνελήφθη και προσήχθη στις δικαστικές Αρχές. Σε βάρος του η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πύργου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος και μετά την απολογία του στον Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.  

Αυτός λοιπόν ο αιρετός εξελέγη  σήμερα για να να διαχειριστεί το σοβαρότατο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία παρότι ο ίδιος έχει παρανομήσει για το ίδιο αντικείμενο με βάση τις δικαστικές διώξεις. Αφού  πιάστηκε ως τσιλιαδόρος απορριμματοφόρων που επιχειρούσαν να μολύνουν τον ποταμό Αλφειό και αφέθηκε ελεύθερος με όρους από τις δικαστικές Αρχές , αυτός θα είναι ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά που θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα  αποφασίσουν μέσω του ΦΟΣΔΑ για τον τρόπο και το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία.

Αυτό κι αν είναι υποκρισία …

Νομίζω ότι εδώ πάει «γάντι» μια παλιά παροιμία που μου έλεγε ο συγχωρεμένος ο παππούς μου : «Εβαλαν τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα» !

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed