Νέα (ν)τροπολογία – συγχωροχάρτι για παρανομούντες αιρετούς της Ηλείας !

22 Δεκεμβρίου 2014 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Νέα (ν)τροπολογία – συγχωροχάρτι,  για τους αιρετούς που διώκονται ποινικά η έχουν καταδικαστεί για σοβαρότατα αδικήματα , η έχουν κηρυχθεί έκπτωτοι , την τρίτη κατά σειρά , κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία Διονυσία Αυγερινοπούλου, η Αννα Καμανλή  ( Β Αθήνας) και Γιώργος Κωνσταντόπουλος (Πιερίας) .

Η σκανδαλώδης τροπολογία που φέρνει στο φώς της δημοσιότητας το www.apokalypseis.com και αφορά ορισμένους αιρετούς της Ηλείας με σοβαρές ποινικές εκκρεμότητες ,  κατατέθηκε στο  Σχέδιο Νόμου         « Ιδρυση Παρατηρητηρίου Ανοιας , Βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας, και Ρύθμιση ΘεμάτωνΑρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας .»!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ :2014.12.22_2271-240_ΒΟΥΛ_Τροπολ_ΥΠ_Υγείας-Ίδρυση_Παρατηρητηρίου_Άνοιας,_βελτίωση_Περιγεννητικής_Φρον_1 (1)

Με την  «φωτογραφική» (ν)τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους οικείους δήμους ή στις Περιφέρειες ! να βεβαιώνουν με σχετικό έγγραφο τους αν προκύπτει παράβαση καθήκοντος ή οικονομική βλάβη στο δήμο, την περιφέρεια ή νομικό πρόσωπο από τις καταδίκες αιρετών .  

« Κατασκευάζουν συνενόχους και μετατρέπουν τα δημοτικά συμβούλια σε γραφεία διεκπέραιωσης οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Είναι απίστευτο τό ότι προτείνεται η επανεξέταση των υποθέσεων και η ανάκληση των σχετικών πράξεων  και αυτών που έχουν ήδη κριθεί (ακόμη και αν ήταν νόμιμες σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς). Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα στη Βουλή και τις  προηγούμενες φορές που επιχειρήθηκε να περάσει παρόμοια τροπολογία  μέσω του  βουλευτή Σταύρου Κοντονή» – ανέφεραν στο www.apokalypseis.com στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ντροπή για δημοτικούς και νομαρχιακούς άρχοντες, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί για σοβαρά κακουργήματα και στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, να ζητάνε βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα να μην εκπέσουν αυτοδικαίως του αξιώματός των» – είχε αναφέρει τότε στη Βουλή ο κ. Κοντονής. 

Η σχετική τροπολογία και οι προηγούμενες που κατατέθηκαν επιχειρούν άφεση αμαρτιών,  στους παρανομούντες αιρετούς παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις  σε βαθμό κακουργήματος και τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι καθώς και σε εκείνους που έχουν καθαιρεθεί με διαπιστωτικές Πράξεις .

Η πρώτη σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί  στο Σχέδιο Νόμου« Φάροι , Στρατολογία και άλλες διατάξεις» !  το περασμένο  καλοκαίρι και απορρίφθηκε.  Την τροπολογία είχαν καταθέσει  τότε ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ Μαρίνος Ανδρέας , Ιωάννης Πασχαλίδης και Τσουμάνης Δημήτριος, και είχαν υπογράψει  δέκα συνολικά βουλευτές ανάμεσά τους και ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας

Παρόμοια τροπολογία επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να περάσουν λίγο αργότερα στο  νομοσχέδιο : «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση, βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας»!  Την τροπολογία υπέγραφαν τρείς εκ των τεσσάρων Ηλείων βουλευτών της ΝΔ , ο Κώστας Τζαβάρας, ο Ανδρέας Μαρίνος , ο Γιώργος Κοντογιάννης και δέκα ακόμη βουλευτές της ΝΔ και έσω αυτής  ζητούνταν  να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την τιμωρία με αργία των αυτοδιοικητικών παραγόντων που διώκονται για κακουργήματα και παραπέμπονται σε δίκη έχοντας  περιοριστικούς όρους .Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούσαν να τιμωρείται ο αυτοδιοικητικός παράγοντας με αργία μόνο όταν παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα και έχει διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή! 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed