ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΖΑΧΑΡΩΣ

9 Ιανουαρίου 2015 | By

deya-zacharos

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδίκασε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ζαχάρως , ένα μέλος του ΔΣ και έναν υπάλληλο,  για την απίστευτη κομπίνα που έστησαν στις αρχές του 2000 σε βάρος του εργάτη Γεωργίου Ρέτζιου με σκοπό να διορίσουν συγγενικό τους πρόσωπο.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ το περιοδικό HOT DOC τον Απρίλη του 2013 .

Ο Γιώργος Ρέτζιος με την οικογένειά του που αναγκάστηκε να γίνει μετανάστης στη Γερμανία μετά την σε βάρος του απάτη .

Ο Γιώργος Ρέτζιος με την οικογένειά του που αναγκάστηκε να γίνει μετανάστης στη Γερμανία μετά την σε βάρος του απάτη .

Ο εργάτης πέτυχε σε διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της Ζαχάρως Ηλείας, αλλά δεν πήγε ποτέ για δουλειά καθώς εξαπατήθηκε από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι προσέλαβαν τον ανιψιό του προέδρου της υπηρεσίας ! Το πλέον προκλητικό  είναι ότι ο «ανιψιός», ενώ παραπέμφθηκε μαζί με δύο μέλη του Δ.Σ. σε δίκη με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παρά την καταδίκη του ,  εξακολουθεί να εργάζεται σήμερα, σαν να μη τρέχει τίποτα.

Ερωτηματικά για τη Δικαιοσύνη 

Η υπόθεση προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά για τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης καθώς , η εκδίκασή της εκκρεμούσε από το 2002 και είχε αναβληθεί παραδόξως πάνω από δέκα φορές ! Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση του εισαγγελέα της έδρας στο πρόσφατο δικαστήριο που έγινε , καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες της μητέρας του Γιώργου Ρέτζιου , ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την αθώωση των τριών κατηγορουμένων με το σκεπτικό ότι το κακούργημα που είχαν διαπράξει ήταν πλημμέλημα και συνεπώς είχε παραγραφεί !     

Εκκρεμούσε η υπόθεση πάνω από δέκα χρόνια !

32_grafima-2-thumb-large« Πάνω από δέκα χρόνια τρέχαμε στα δικαστήρια για την εκδίκαση της υπόθεσης που αναβαλλόταν περιέργως κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ξοδέψαμε όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολλά χρήματα και το παιδί μου αναγκάστηκε να ξενιτευτεί και γίνει μετανάστης στη Γερμανία με την οικογένειά του.» – ανέφερε ματαξύ άλλων στο www.apokalypseis.com          η Δήμητρα Ρέτζιου μητέρα του Γιώργου και κατήγγειλε ότι : «Ολα αυτά τα χρόνια υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η δίκη. Αν δεν είσαστε εσείς να αναδείξετε το θέμα ακόμη θα τρέχαμε από αναβολή σε αναβολή…»   

Τι αναφέρει το Βούλευμα για την απάτη

Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 55/2004 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, η απάτη στήθηκε εις βάρος του φτωχού 26χρονου εργάτη Γιώργου Ρέντζιου από τον τότε πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ζαχάρως Ηλείας Κ.Β., με σκοπό να διορίσει στη θέση τον ανιψιό του! Στην υπόθεση φέρεται αναμειγμένος και ο Δ.Δ., μέλος τότε του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ.

Κατά των δύο ανωτέρω προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα, ενώ ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην απάτη έχει ασκηθεί και στον ανιψιό που τοποθετήθηκε παράνομα στην ΔΕΥΑ Ζαχάρως. Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στις 26 Μαρτίου 2007 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.

Οπως επισημαίνεται στο σχετικό βούλευμα 55/2004 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και το μέλος του Δ.Σ. απέκρυψαν από τον εγκαλούντα ότι είχε επιτύχει με βάση την 318/18.2.2002 απόφαση του ΑΣΕΠ στη θέση του εργάτη ύδρευσης, παρ” ότι τους είχε κοινοποιηθεί ενημερωτικό έγγραφο από το ΑΣΕΠ.

Στη συνέχεια οι δύο κατηγορούμενοι παρέστησαν ψευδώς στον εγκαλούντα ότι η παραπάνω θέση είχε καταργηθεί και ότι είχε προκηρυχθεί άλλη θέση δίμηνης διάρκειας για το Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, την οποία και τον παρότρυναν να καλύψει.

Το δημοσίευμα του HOT DOC τον  Απρίλη 2013 .

Το δημοσίευμα του HOT DOC τον Απρίλη 2013 .

Ο εργάτης έπεσε στην παγίδα των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι μάλιστα τον υποχρέωσαν -έπειτα από συνάντηση μαζί τους στο υπόγειο της ΔΕΥΑΖ- να υπογράψει και υπεύθυνη δήλωση (!) του Ν. 1599/86 ότι δεν επιθυμούσε να εργαστεί ως εργάτης στη ΔΕΥΑΖ. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ζαχάρως απέστειλε τη συγκεκριμένη δήλωση στο ΑΣΕΠ, με σκοπό να λάβει τελικά τη θέση ο ανιψιός του, Θ.Γ. (!)

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας γίνεται λόγος για «δολιότητα των προθέσεων των κατηγορουμένων» και για «εγκληματικό σχέδιο», με σκοπό να παραπλανηθεί ο τότε 26χρονος Γιώργος Ρέντζιος και να δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμεί την πρόσληψή του.

Οι κατηγορούμενοι στράφηκαν κατά του 55/2004 βουλεύματος στο Συμβούλιο Εφετών Πατρών, το οποίο στις 7 Οκτωβρίου 2004 με το υπ. αριθμ. 247/2004 βούλευμά του απέρριψε τις εφέσεις τους και επικύρωσε το σχετικό βούλευμα για την παραπομπή τους σε δίκη.

Επίσης το «Ε» Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ. αριθμ. 1257/2006 απόφασή του στις 17 Μαΐου 2006 απέρριψε τις αιτήσεις των τριών κατηγορουμένων για την αναίρεση του 247/2004 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πατρών.-

 

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed