ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

21 Απριλίου 2011 | By

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΒΟΛΤΕΣ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΧΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΛΕΓΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.    
*** ΑΚΟΜΑ 10 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ    
Κανείς δεν ευθύνεται τελικά, για την προκλητική και παράνομη παραγραφή των εφτά σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων του ευρισκόμενου σε αργία πρώην δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου . Το δικαστήριο αθώωσε προχθές τους δύο πρώην «γαλάζιους» γενικούς γραμματείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνα και Παναγιώτη Καββαδά .
Οι δύο πρώην Περιφερειάρχες είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ως βασικοί υπαίτιοι της μη τιμωρίας σε αργία του δημάρχου της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος με βάση τα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών, έχει υποπέσει σε πλήθος σοβαρών ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων.
Σύμφωνα με το οκτασέλιδο κατηγορητήριο, οι δύο πρώην περιφερειάρχες: «Αν και είχαν ενημερωθεί ότι ο δήμαρχος της Ζαχάρως είχε τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του πράξεις για τις οποίες μπορούσαν να επιβάλουν σε αυτόν με αιτιολογημένη απόφασή τους, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του πειθαρχικού συμβουλίου, την ποινή της αργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού Κοινοτικού Κώδικα, ουδέν έπραξαν, τόσο ο μεν πρώτος Παναγιώτης Καββαδάς το χρονικό διάστημα μέχρι τις 16.11.2006 – λήξη της θητείας του, όσο και ο δεύτερος Σπυρίδων Σπύρος από την έναρξη της θητείας του (17.11.2006) έως και τις 8.12.2008, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία επιβολής τής εν λόγω πειθαρχικής ποινής για χάρη του δημοσίου συμφέροντος και τη διαφύλαξη του αδιάβλητου της λειτουργίας του Δήμου Ζαχάρως».
Ο πρώην δημάρχος της Ζαχάρως είχε παρεπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή του άρθρου 143 του Ν. 3463/06 για μια σειρά σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων.
Αυτά αφορούσαν το 267/06 πόρισμα-«φωτιά» της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του οποίου κατηγορούνταν ο κ. Χρονόπουλος για παράβαση καθήκοντος και της υπέρβασης αυτού σε επτά (!) συνολικά περιπτώσεις. Ομως στις 25.11.2008 που έγινε η συνεδρίαση της επιτροπής όλα τα αδικήματα είχαν παραγραφεί καθώς με βάση την 63/2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τα παραπτώματα των αιρετών «υπόκεινται σε τριετή παραγραφή, η οποία αρχίζει από την επομένη της ημέρας που διαπράχθηκαν».
Η περίεργη εξέλιξη της υπόθεσης προκάλεσε την έντινη αντίδραση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος με το Α.Π.: ΓΕΔΔ Φ.2172/05/10523 επείγον έγγραφό του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισήμανε τότε ότι για σοβαρότατα πειθαρχικά αδικήματα που αφορούν τον δήμαρχο της Ζαχάρως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία «κατά παράβαση των διατάξεων», παρ’ ότι η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τις 15.6.2007. Στις 20 Οκτωβρίου 2008, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας με την παράκληση να πράξει τα νόμιμα, ενώ έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας, το πόρισμα της οποίας ανέδειξε την περίεργη απροθυμία των αρμοδίων να τιμωρήσουν τον δήμαρχο της Ζαχάρως.
Στην εμπιστευτική πορισματική έεκθεση των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αναδεικνύονται το περίεργο «ταξίδι» τού εν λόγω φακέλου από τη μία υπηρεσία στην άλλη, οι αντιφατικές εντολές των αρμοδίων, οι προφορικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι συνεχείς αναβολές της συνεδρίασης των Πειθαρχικών Συμβουλίων στα οποία προέδρευαν πρωτοδίκες της περιοχής.
*** Όπως έγινε γνωστό προχθές το Τριμελές Εφετείο Πατρών, πρόσθεσε μια ακόμη καταδίκη στον φάκελο του Πανταζή Χρονόπουλου. Με απόφαση του δικαστηρίου αυτός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος . Η υπόθεση αφορούσε τις παράνομες εκμισθώσεις καντινών στην παραλία της Ζαχάρω.-

Category: Ζαχάρω

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ.
    ΕΧΕΙ ΕΞΕΥΤΗΛΙΣΕΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΛΠ.
    ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΑΔΕΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ;
    Ή ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Ή ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΤΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΘ΄ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΕΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed