«Μαύρη» χρονιά το 2014 για τους δημοσιογράφους

15 Ιανουαρίου 2015 | By

journalΒουτηγμένη στο αίμα ήταν η χρονιά που μας πέρασε, καθώς υπήρξε η «χειρότερη» στην ιστορία για τους δημοσιογράφους που ζουν και εργάζονται στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Κτήρια όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης καταστράφηκαν και 17 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους.

«Το 2014 ήταν μία «μαύρη χρονιά» για την ελευθερία του Τύπου στην Παλαιστίνη» υπογράμμισε το Παλαιστινιακό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου, στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιοποίησε σήμερα.

Καταγράφηκαν 295 περιστατικά παραβιάσεων της ελευθερίας του Τύπου εκ μέρους των ισραηλινών αρχών, ενώ ανάμεσα στους 17 νεκρούς είναι και ένας Ιταλός εικονολήπτης που εργαζόταν για το Associated Press και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το περασμένο καλοκαίρι.

Εκτός από τους νεκρούς, διαπράχθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, παραβάσεις, όπως η φυλάκιση δημοσιογράφων και η καταστροφή 19 κτιρίων όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης. 

Οι παλαιστινιακές αρχές διέπραξαν 82 παραβιάσεις, καθώς το 2014, 26 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από επιθέσεις παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας και 28 φυλακίστηκαν.

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed