Αποκαλύψεις HOT DOC: Με ανακοίνωση και αναφορές Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει για τα e-mails της «υποτέλειας» κυβέρνησης-τροϊκανών

18 Ιανουαρίου 2015 | By

1_200Οι αποκαλύψεις του HOT DOC για τα e-mails που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου, υπουργικών γραφείων και της τρόικας προκάλεσαν την ηχηρή παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου παίρνει θέση για τα συγκλονιστικά στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη.

Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Το δημοσίευμα του περιοδικού hot doc σύμφωνα με το οποίο τα ελληνικά υπουργεία επί Σαμαρά μετατράπηκαν σε φέουδα τροικανών αξιωματούχων προκαλεί το κοινό αίσθημα και προσβάλλει τη δημοκρατία. Οι βουλευτές- ακόμα και οι υπουργοί – είναι γλάστρες και εξωθεσμικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού συνομιλούν με την τρόικα, παρακάμπτοντας τις θεσμικές διαδικασίες, για να διεκπεραιώσουν καλύτερα τις εντολές της τρόικας. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη, μάλιστα,  συζητιέται ευρέως στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η ύπαρξή της σχεδόν αγνοείται από τα αντίστοιχα ελληνικά μέσα.

Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς. Αυτή είναι η κυβέρνησή του που έχει το θράσος να ζητά  την ψήφο του ελληνικού λαού.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Αγρίνιο για στις αποκαλύψεις του «HOT DOC». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  αναφέρθηκε στα emails με τα οποία χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας κυβερνούν τη χώρα με τη σύμπραξη παραγόντων όπως η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη.

«Αλλά δεν υπάρχουν μόνον τα email των δεσμεύσεων της λιτότητας. Υπάρχουν και τα email της ντροπής και της διαπλοκής που είδαν προχθές το φως της δημοσιότητας. Και εμφανίζουν το γραφείο του πρωθυπουργού, την κυβέρνηση και την τρόικα να μηχανορραφούν για ν’ αποφύγουν τη Βουλή.

Για να περνάνε μέτρα λιτότητας χωρίς την έγκριση της Βουλής. Και να κυβερνά η τρόικα ανεξέλεγκτη. Ως δικτάτορας σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, με απλές διοικητικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκυκλίους. Όπως, για παράδειγμα, οι ομαδικές απολύσεις.

Όπου κυβέρνηση, γραφείο του πρωθυπουργού, τρόικα και ολιγαρχία, με κυνισμό συνωμοτούν σε βάρος εργαζομένων. Παίζουν ξεδιάντροπα με τις δουλειές των απλών ανθρώπων, παίζουν με ανθρώπινες ζωές. Ομαδικές απολύσεις, με την κυβέρνηση Σαμαρά που λειτουργεί ως νομικός σύμβουλος των βιομηχάνων για να εγκριθούν και τυπικά.

Έτσι κυβέρνησε αυτόν τον τόπο ο κ. Σαμαράς.  Ως υπηρέτης της τρόικας και της ολιγαρχίας.

Έτσι θέλει να συνεχίσει να κυβερνά. Ζητά τώρα την ψήφο εκείνων που έστειλε στην ανεργία. Για να στείλει κι άλλους. Ζητά την ψήφο εκείνων που τους έκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις – και μια και δυο και τρεις φορές. Για να τα ξανακόψει».

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/ 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed