ΑΘΩΩΣΗ – ΛΥΤΡΩΣΗ ΓΙΑ 36ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΣΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

3 Απριλίου 2015 | By

images

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Σοβαρά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται για κάποιους δικαστές της Πάτρας  ως προς την απονομή της δικαιοσύνης,  μετά την αθώωση ενός 36χρονου από την Αμαλιάδα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας που έμεινε άδικα στην φυλακή για πάνω από 2 χρόνια!  

Ο 36χρονος που αθωώθηκε προχθές, είχε καταδικαστεί τον Μάρτη του 2012  από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας και μάλιστα ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 22 ετών ! για ληστείες κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Αδικήματα που όπως αποδείχθηκε δεν είχε διαπράξει.

Σοβαρά είναι τα ερωτηματικά και για τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση καθώς όπως όλα δείχνουν εκ του αποτελέσματος της δίκης σε δεύτερο βαθμό,  «φόρτωσαν» άδικα στον 36χρονο διάφορες ληστείες  που είχαν διαπραχθεί τα έτη 2008 και 2009 σε νυχτερινά κέντρα στις περιοχές των Λεχαινών, της Νέας Μανωλάδας και της Μυρσίνης.

Ο 36χρονος που βρισκόταν φυλακισμένος στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει την αθωότητά του αλλά κανείς δεν τον άκουγε.  

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου , δικηγόρος της Αμαλιάδας Σάκης Κότσιφας , μιλώντας στο www.apokalypseis.com κατήγγειλε μάλιστα ότι στο διαβιβαστικό στης Αστυνομίας αναφερόταν ψευδώς ότι τον 36χρονο είχαν αναγνωρίσει σε φωτογραφίες οι παθόντες , καθώς όλοι στο δικαστήριο προχθές κατέθεσαν ότι δεν τον είχαν δει ποτέ….

« Ενας συνάνθρωπό μας έμεινε άδικα μέσα στη φυλακή για πάνω από δύο χρόνια έχοντας στην πλάτη του 22 έτη κάθειρξης… Θα πρέπει η Δικαιοσύνη να είναι πιο προσεκτική στην καταδίκη ανθρώπων . Είναι τραγικό ένας αθώος άνθρωπος να φυλακίζεται. Επιφυλασσόμαστε να απαιτήσουμε και υλική αποζημίωση από τους αρμόδιους» – δήλωσε ο κ. Κότσιφας.   

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed