ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΤΥΧΙΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ : ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ» ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΟΥΣ

13 Απριλίου 2015 | By

mainΟργή και προβληματισμό προκαλούν στις οικολογικές οργανώσεις της Αχαίας και τη; Ηλείας , δύο περίεργες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν, σοβαρά περιστατικά  λαθροθηρίας και λαθροϋλοτομίας στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου- Στροφυλλιάς , περιοχή που προστατεύεται από την διεθνή σύμβαση  Ramsar .

Όπως έγινε γνωστό το δασαρχείο συνέλαβε λαθροθήρες και λαθροϋλοτόμο επ’ αυτοφώρω και το δικαστήριο τους αθώωσε με απίστευτες δικαιολογίες ! Οι πρωτοφανείς στα δικαστικά χρονικά αποφάσεις περιγράφονται με λεπτομέρειες στο  φύλλο Απριλίου της «Εν αιθρία» που κυκλοφορεί η Οικολογική Κίνηση Πάτρας .

Αθώος γιατι δεν βρέθηκαν τα σκοτωμένα υδρόβια πουλιά !

Όπως αποκαλύπτεται στις 14-2-2015 κατά τη διάρκεια περιπολίας και παρατήρησης της ορνιθοπανίδας στη λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου, ο επόπτης υπηρεσίας του Φορέα Διαχείρισης ,  άκουσε πυροβολισμούς και εντόπισε με το τηλεσκόπιο εντός της λίμνης 4 λαθροκυνηγούς  με γαΐτες κι ένα φουσκωτό σκάφος να κυνηγούν παράνομα. Ενημέρωσε άμεσα τους δασοφύλακες βάρδιας του Δασαρχείου, οι οποίοι συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους λαθροκυνηγούς προχώρησαν σε μήνυση ενώ κατάσχεσαν το φουσκωτό σκάφος.

Αυτόπτης μάρτυς του περιστατικού ήταν και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, είδε το συμβάν και σε συνεργασία με τον επόπτη του φορέα ενημέρωσαν τις αρμόδιες δασικές αρχές.

Παρ’ όλα αυτά στο δικαστήριο οι λαθροκυνηγοί αθωώθηκαν, διότι δε βρέθηκαν στο σκάφος τους τα σκοτωμένα υδρόβια πουλιά !

137262218585Αθώος γιατί ο δικαστής δεν γνώριζε τα όρια των νομών Ηλείας – Αχαίας ! 

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στις 20-2-2015 και σύμφωνα με την αναφορά του επόπτη υπηρεσίας του Φορέα, οι δασοφύλακες υπηρεσίας κ.κ. Μπεζεριάνος και Αυγερόπουλος συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον κάτοικο της περιοχής Κ.Σ (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση της «εν αιθρία») για παράνομη κοπή όρθιας, χλωρής κουκουναριάς, στη θέση «Βαλόστανη». Οι δασοφύλακες κατέσχεσαν τα κομμένα ξύλα και μήνυσαν τον λαθροϋλοτόμο.

Στο δικαστήριο κατά ανεξήγητο και προκλητικό τρόπο ο δράστης αθωώθηκε καθώς ο δικαστής επικαλέστηκε την… ασάφεια αποτύπωσης των ορίων των νομών Αχαΐας και Ηλείας(!!!) παρά την αναφορά του δασοφύλακα για δασικά όρια και για υλοτομία σε περίοδο απαγόρευσης της ξύλευσης και δη χλωρής κουκουναριάς.

« Τα παραπάνω κραυγαλέα περιστατικά δυσκολεύουν τη δουλειά των δασικών υπηρεσιών αλλά και των εποπτών του Φορέα και αποθρασύνουν όσους θεωρούν τσιφλίκι τους την περιοχή και πράττουν αναλόγως.» – υποστηρίζουν τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Ζώα, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed