Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

23 Σεπτεμβρίου 2012 | By

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ 

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
« Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναγνωρίζει τον ρόλο των δημοσιογράφων ως « public watch dog» δηλαδή τον ρόλο του δημόσιου παρατηρητή , ήτοι την ελεγκτική λειτουργία του Τύπου , η οποία καλύπτει την δυνατότητά του να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα με την δημοσιοποίηση και δημόσια κριτική τους , ενώ ούτε οι δικαστικές αρχές δεν δύνανται να εκφύγουν του δημοσιογραφικού ελέγχου και της άσκησης οξείας κριτικής …»
( Υπ. Αριθμ. 64/2010 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας που εκδόθηκε στον Πύργο Ηλείας  στις 7.10.2010)
Σε μια υγιή Δημοκρατία η Δικαιοσύνη , που είναι το μοναδικό καταφύγιο των αδυνάτων απέναντι στους ισχυρούς,  προστατεύει την ελευθεροτυπία,  την ελευθερία του λόγου και τους μαχόμενους δημοσιογράφους που κριτικάρουν την κάθε μορφή εξουσίας , αποκαλύπτοντας πραγματικά γεγονότα με στοιχεία και ντοκουμέντα.       
Αυτή την ηχηρή απάντηση,  έδωσε η Δικαιοσύνη στην  βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή που έσυρε επί μήνες στα δικαστήρια τον δημοσιογράφο και μέλος της ΕΣΗΕΑ Μάκη Νοδάρο,  επειδή σε ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στον ραδιοφωνικό σταθμό Ionion FM ανέφερε την αλήθεια .
Προχθές το Τριμελές Εφετείο Πατρών με βάση τον νόμο 4043/2012 (άρθρο 4) , έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη «εξύβριση διά του Τύπου» που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών , ασκώντας έφεση !  στην πανηγυρική αθώωση του δημοσιογράφου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας  
Ο δημοσιογράφος κατηγορείτο από την Φωτεινή Πιπιλή ότι την συκοφάντησε  από πρόθεση , επειδή αποκάλυψε ότι την περίοδο που η εταιρεία «Κερκετεύς» του φερόμενου ως Ν2 συμμετέχοντος στο συνδικάτο του εγκλήματος Γιώργου Τρομπούκη άρπαζε παράνομα τα αδρανή υλικά από τον ποταμό της Νέδας , η κ. Πιπιλή με δηλώσεις της στον τοπικό Τύπο της Ηλείας και στην προσωπική της ιστοσελίδα , έκανε λόγο για «ειδυλλιακό τοπίο» (!) και για αντιπλημμυρικά έργα, παραβλέποντας το οικολογικό έγκλημα και την κλοπή της δημόσιας περιουσίας στο ποτάμι. 
Υπερ του Μάκη Νοδάρου στο πρώτο δικαστήριο όπου και αθωώθηκε πανηγυρικά,  κατέθεσε  ο δημοσιογράφος και εκδότης του HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης.  
 ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ ΧΡΥΣΑ ΒΟΥΛΔΗ

Category: Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed