Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Τάκης Χατζής – Ο εκλεκτός του Ρουσσόπουλου που έγινε διευθυντής της ΕΡΤ με απολυτήριο Δημοτικού και πήρε 1 εκατ. από το Δημόσιο

17 Ιουνίου 2015 | By

HD-79_cover11-761x1024Ο Τάκης Χατζής έγινε δημοσιογράφος με απολυτήριο Δημοτικού παρά το γεγονός ότι για να ασκήσει κανείς το επάγγελμα, όπως αναφέρεται ρητά στα καταστατικά των Ενώσεων Συντακτών σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος κατείχε τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων αλλά και του Ειδικού Συμβούλου στην ΕΡΤ. Διορίστηκε στη Γενική Γραμματεία Τύπου και εισέπραξε περίπου 1 εκατ. ευρώ για τις «υπηρεσίες» του στο Δημόσιο.

Ένα ρεπορτάζ που είχε μεταφέρει στις υπηρεσίες της ΕΡΤ αλλά και στον ίδιο τον υπουργό Επικρατείας, Θόδωρο Ρουσσόπουλο από το 2004 ο Κώστας Βαξεβάνης, έρχεται σήμερα, 11 χρόνια μετά, να επιβεβαιωθεί και με επίσημα έγγραφα.

Διαβάστε ακόμη στο HOT DOC

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων του τεύχους 78 για το ΙΚΑ της…διαφθοράς που οδήγησε στην παραίτηση Ροβέρτου Σπυρόπουλου, στο HOT DOC που κυκλοφορεί παρουσιάζεται το τεράστιο σκάνδαλο ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ Ηρακλείου. Διαβάστε πώς στήθηκε ένα παράνομο κύκλωμα συνταγογραφήσεων το οποίο άνοιξε ακόμη μια μαύρη τρύπα εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο. Τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη, η υπόθεση όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά έχουν εισπραχθεί μονάχα μερικές χιλιάδες ευρώ.

Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Ανεξάρτητη Αρχή η οποία οφείλει να ελέγχει και να επιβάλλει κυρώσεις στις επιχειρήσεις που «δεν παίζουν δίκαια» στο πλαίσιο της αγοράς, φαίνεται πως δεν κάνει σωστά τη δουλειά της σε ορισμένες περιπτώσεις. Πώς οι παρανομούσες επιχειρήσεις τελικά βγαίνουν κερδισμένες στις πλάτες των υγιών επιχειρήσεων και κυρίως των καταναλωτών. Το HOT DOC αποκαλύπτει 7 χαρακτηριστικές υποθέσεις για τις οποίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού φαίνεται πως καθυστέρησε αρκετά να επέμβει.

Εκκολαπτική μηχανή τζιχαντιστών η Δύση. Ποιά είναι η πολιτική και ο ρόλος των ΗΠΑ στις θερμές εστίες χωρών της Μέσης Ανατολής; Βοήθησαν οι ΗΠΑ την άνοδο του ISIS στη Συρία και το Ιράκ; Διαβάστε στο HOT DOC τι αποκαλύπτεται έπειτα από τη δημοσιοποίηση απόρρητης έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών η οποία «καλωσορίζει» ένα ελεγχόμενο από την ΑΛ Κάιντα Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Η μεγάλη καινοτομία του Ισλαμικού Κράτους είναι η ηδονοβλεψία». Διαβάστε συνέντευξη του ακαδημαϊκού και ψυχαναλυτή Fethi Benslama, ο οποίος εξηγεί υπό το βλέμμα της Ψυχανάλυσης την ισλαμική τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα.

Γερμανία. Μια υπερδύναμη εκατομμυρίων φτωχών. Το ρευστό που συρρέει στις τράπεζές της από κάθε γωνιά της ταραγμένης Ευρώπης, αποτελεί το απόλυτο γρανάζι ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας. Κι όμως. Οι φτωχοί κάτοικοι της Γερμανίας άγγιξαν το 2013 τα 12,5 εκατομμύρια.

Drones. Ένα καλύτερο «ιπτάμενο» μέλλον ή μια απειλή; Διαβάστε πώς τα γνωστά «ελικοπτεράκια» πετούν μέσα από «παραθυράκια» του νόμου ελλείψει ειδικής νομοθεσίας.

Η Νένα Βενετσάνου στο HOT DOC. «Δημοκρατία είναι το σύστημα για να επιβιώνεις σε ακραίες καταστάσεις αναλγησίας της εξουσίας». Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη μιας ασυμβίβαστης καλλιτέχνιδας.

HOT DOC – Κυκλοφορεί στα περίπτερα

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed