ΗΛΕΙΑ: Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

27 Ιουνίου 2015 | By

hqdefault

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Σε μια ακόμη δημοσιογραφικά αθλιότητα προέβη σήμερα από την εφημερίδα του ο υπόδικος για πλαστογραφία , επιχειρηματίας – εκδοτης της «Πατρίς» – πρόεδρος του Δημοτικου Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής.

Με αποκλειστικό σκοπό να παραπληροφορίσει με ψέματα τους πολίτες και να πλήξει την αξιοπιστία μου ως επαγγελματία δημοσιογράφου με εμετικούς χαρακτηρισμούς ( λες και δεν ξέρουν οι πολίτες της Ηλείας τον ρόλο του καθενός μας σε αυτόν τον νομό …)    για την  παρανομία που διέπραξε ως διοίκηση του ΔΛΤΠ  να στείλει αυτοσχέδιο απορριμματοφόρο με σκουπίδια χωρίς κανένα συνοδευτικό έγγραφο στον κλειστό ΧΑΔΑ της Δροσελής του Δήμου Ανδραβιδας Κυλληνης.

Η αλήθεια για την δικαστική απόφαση 

Σχετικά λοιπόν με την διαφημιζόμενη από τον εκδότη της «Πατρίς» αθώωση από το δικαστήριο του οδηγού του φορτηγού του Λιμενικού Ταμείου Πύργου η αλήθεια είναι η εξής :

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αθώωσε τον κατηγορούμενο,  διότι… επιτελούσε κοινωνικό έργο όπως αφήνει να εννοηθεί   η «Πατρις» . Η απόφαση έκρινε ότι ο κατηγορούμενος προέβη στις πράξεις που του αποδόθηκαν απο το κατηγορητήριο αλλά αυτές δεν ολοκληρώθηκαν  στο βαθμό που απαιτεί ο Νόμος της πραξη της απόπειρας και γι αυτο αθωώθηκε.  Το νόημα της δικαστικής απόφασης δεν είναι οτι επιτρέπονται  τέτοιες παράνομες συμπεριφορές ούτε νομιμοποίησε η απόφαση  το αυτοαναγορευθέν κοινωνικό έργο που επικαλέσθηκε η υπεράσπιση. Η μακιαβελλικη αντιληψη οτι «ο σκοπος αγιαζει τα μεσα»  είναι εντελώς ξένη προς το κράτος Δικαίου και οποιαδήποτε προσέγγιση και ερμηνεία της εκδοθείσας απόφασης κάτω απ αυτό το πρίσμα είναι οχι μόνο απαράδεκτη και θλιβερή,  αλλά και αντίθετη στις αρχές του Δικαιικου μας συστήματος.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Εξ άλλου στην πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας που ήρθε από την Πάτρα ( Η εισαγγελέας Αμαλιάδας ζήτησε την εξαίρεσή της από την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης ) ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ότι αποτελεί πραγματικό γεγονός πως το όχημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου με τα σκουπίδια…είχε σταλεί από την διοίκηση στον κλειστο ΧΑΔΑ της Δροσελης και οχι το Φλόκα…Η εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι το όχημα που ήταν χωρίς κανένα συνοδευτικό έγγραφο θα ήταν παράλογο να πήγαινε στο Φλόκα τα απορρίμματα.

Ο οδηγός λοιπόν του οχήματος  αθωώθηκε, όχι γιατί επιτελούσε κοινωνικό έργο, άλλά ουσιαστικά γιατί απλά δεν πρόλαβε να τελέσει το αδίκημα… για το οποίο είχε μεταβεί να πράξει στην συγκεκριμένη περιοχή .

Βέβαια προκαλεί ερωτηματικά η συμπεριφορά της  ΕΛ.ΑΣ ( Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας – Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών ) και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας , σχετικά με την περίεργη  αποφυγή τους , στην μη  απόδοση ευθυνών στην διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Πύργου για το παράνομο όχημα που είχε μετατραπεί σε απορριμματοφόρο , για τον οδηγό του που δεν ήταν οδηγός αλλά χειρονάκτης- εργάτης  και για την μη ύπαρξη συνοδευτικών  εγγράφων. Ερωτηματικά που πιθανόν θα απαντηθούν προσεχώς από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η αλήθεια και μπορούν να την επιβεβαιώσουν , τα πρακτικά της δίκης όταν καθαρογραφούν καθώς και οι δικηγόροι της Αμαλιάδας που ήσαν παρόντες κατά την διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης. 

Οι απαξιωτικοί και εμετικοί χαρακτηρισμοί και οι συκοφαντίες,  του  υπόδικου για πλαστογραφία εκδότη της εφημερίδας «Πατρίς» Πύργου Ηλείας Λεωνίδα Βαρουξή , όχι μόνο δεν με αγγίζουν σαν δημοσιογράφο αλλά αποτελούν τίτλους τιμής για μένα και απόδειξη ότι , εξακολουθώ να κάνω καλά την δουλειά μου.-

 

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed