ΗΛΕΙΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ CARETTA – KARETA ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΤΥΧΙΟΥ – ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

14 Ιουλίου 2015 | By

???????????????????????????????ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Επιχείρηση σωτηρίας για μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα Caretta-Caretta , στήθηκε χθες το μεσημέρι στην Βουπρασία λείας από ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής και μέλη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Όπως είπε στις www.apokalypseis.com ο Διονύσης Μαμάσης, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος για τον εντοπισμό , την προστασία και την καταγραφή της θαλάσσιας χελώνας στο Εθνικό Πάρκο που προστατεύεται και από την διεθνή σύμβαση Ramsar , η χελώνα εντοπίστηκε από τρείς κοπέλες , να επιπλέει τραυματισμένη στην ακτή της περιοχής «Μπρινιά-Φάλαρι» . Οι κοπέλες και οι λουόμενοι ενημέρωσαν αμέσως το ίδιο και έτσι στήθηκε η επιχείρηση για την διάσωσή της.??????????

???????????????????????????????« Η χελώνα είχε τραυματιστεί από το καμάκι η το κουπί κάποιων ασυνείδητων . Είχε ράγισμα στο κεφάλι και σοβαρό τραύμα στο μάτι . Ηταν ζαλισμένη και αδύναμη. Την βγάλαμε προσεκτικά από το νερό και της προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες . Αμέσως μετά την στείλαμε σε ειδικό κέντρο στην Αθήνα για την περίθαλψή της με την βοήθεια του ΚΤΕΛ Ηλείας» – ανέφερε ο Διονύσης Μαμάσης υπεύθυνος του προγράμματος και αποκάλυψε ότι  στην ευρύτερη περιοχή της εποπτείας του , δηλαδή από τις Αλυκές Λεχαινών Ηλείας μέχρι τα Μάυρα Βουνά Αχαίας , όρια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφυλιάς , έχουν εντοπιστεί από τις 22 Μαίου μέχρι σήμερα 33 νεκρές θαλάσσιες χελώνες .??????????

«Αυτό μας προβληματίζει πάρα πολύ . Όμως το παρήγορο είναι ότι στην ίδια περιοχή έχουμε εντοπίσει 6 φωλιές στην παραλία ενώ έχουμε δεκάδες αναφορές για κινητικότητα σε διάφορα σημεία»  τόνισε ο κ. Μαμάσης.-

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ζώα, Κοτύχι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed