Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ !

28 Ιουλίου 2015 | By

logokrisiaΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Είχα ελάχιστα χρόνια στο μισθολόγιο της «Ελευθεροτυπίας» όταν ένα απόγευμα χτύπησε το τηλέφωνό μου και η γραμματέας του Φυντανίδη με ενημέρωσε ότι ο διευθυντής της εφημερίδας ήθελε να μου μιλήσει . Ταράχτηκα δικαιολογημένα.

– «Νοδάρε …έχω εδώ τον νομάρχη σας και μου λέει ότι του κάνεις πόλεμο . Και ότι η φωτογραφία που δημοσιεύσαμε με το αυθαίρετό κτίσμα του είναι φωτομοντάζ… Εκανες φωτομοντάζ ρε αθεόφοβε Πυργιώτη;» – μου είπε ο «Θείος» της «Ε» .

Από τον χαμογελαστό τόνο της φωνής του κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να ανησυχώ . Και του εξήγησα ότι δεν είχα την υλικοτεχνική υποδομή και τις γνώσεις για να κάνω φωτομοντάζ.
– «Μην ανησυχείς ρε. Συνέχισε την δουλειά σου που την κάνεις πολύ καλά . Απλά σε ενημερώνω για την επίσκεψη που είχα .Αντε καλό σου βράδυ » – μου είπε ο συχωρεμένος ο Σεραφείμ και έκλεισε το τηλέφωνο .

Μερικά χρόνια αργότερα επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με άλλον όμως νομάρχη που είχε ταξιδέψει από τον Πύργο στην Αθήνα για να συναντήσει τον Φυντανίδη και να του κάνει παράπονα για μένα .
Ξανά όμως οι απεγνωσμένες προσπάθειες του «συμπατριώτη μου» για λογοκρισία και τράβηγμα του αφτιού μου , από την τότε διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας», όχι μόνο έπεσαν στο κενό , αλλά επιβεβαίωσαν τα ρεπορτάζ μου για την μπόχα και την σαπίλα που ανέδυε η περιοχή .

Σήμερα είκοσι και πλέον χρόνια μετά η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται. Στην θέση του νομάρχη που ήθελε να μου «κλείσει το στόμα» βρίσκεται σήμερα βουλευτής της Αριστεράς, ο οποίος όπως έμαθα από διαφορετικές πηγές , ψάχνει εναγωνίως το τηλέφωνο του φίλου – συνεργάτη και γνωστού στο πανελλήνιο δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη,  προκειμένου να τον πείσει να με …μαλώσει η να παρέμβει ώστε να με φρενάρει , για την κριτική που του κάνω !

Κριτική που δεν σχετίζεται με προσωπικά του θέματα αλλά  με την προκλητική του συμπεριφορά και την σιωπή του να συγκαλύπτει ως πολιτικό πρόσωπο , διαπλεκόμενους επιχειρηματίες – εκδότες που μέσω των παράπλευρων εταιρειών τους , πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν παίρνοντας δουλειές με απευθείας αναθέσεις κλπ κλπ.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής «λιβανίζεται» από εκείνους που συγκαλύπτει με την σιωπή του.

Είμαι σίγουρος ότι αν ζούσε ο συχωρεμένος ο Σεραφείμ Φυντανίδης , αυτόν τον τύπο θα τον είχε πετάξει έξω από το γραφείο του στην «Ελευθεροτυπία» .

Με τις κλωτσιές !

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Καταστροφές, Κομπίνες, Κοτύχι, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed