ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ Caretta caretta ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΤΥΧΙΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

3 Αυγούστου 2015 | By

??????????Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες στην κοινότητα Αρερτή Ηλείας , η περιβαλλοντική ενημερωτική εκδήλωση για την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και τη προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρετής όπου αρκετοί πολίτες της τοπικής κοινωνίας τίμησαν με την παρουσία τους προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Ο Μαμάσης Διονύσης ενημερώνει για το πρόγραμμα καταγραφής της Caretta carettaΟ πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αρετής ο κ. Δρακιάς Βασίλης προλόγισε για την εποικοδομητική συνεργασία που επιδιώκουν με τον Φορέα και εν συνεχεία η δασολόγος και συντονίστρια του Φ.Δ. κα. Γεωργία Καραμπέρου ενημέρωσε για τις δράσεις του Φορέα, την λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και τις δυνατότητες της κάνοντας αναφορά στις σημάνσεις-ταμπέλες που θα τοποθετηθούν άμεσα στην Αρετή ως είσοδος επισκεπτών–οικοτουριστών προς την μεγαλύτερη λιμνοθάλασσας της Πελοποννήσου.

Ο περιβαλλοντολόγος Διονύσης Μαμάσης με εκτενή αναφορά πληροφόρησε για το πρόγραμμα της θαλάσσιας χελώνας που υλοποιείται για πρώτη φορά από την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα στις αμμώδεις παραλίες του πάρκου και ευχαρίστησε θερμά το σύλλογο για την υποστήριξη αλλά και τους εθελοντές που ήρθαν στην περιοχή να βοηθήσουν στην νέα αυτή προσπάθεια.

Από την δημοτική αρχή παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Διευθύνων Σύμβουλος της Κοτύχι Α.Ε Διονύσιος Μάλιαρης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ανδρέας Μίγκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Χαμουζάς, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Αρετής και αντιπρόεδρος της Κοτύχι Α.Ε. Περικλής Δρακιάς, ο Θανάσης Κεφάλας μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Ένωσης Πολιτών Για Την Οικολογία Και Το Περιβάλλον (Ε.ΠΟ.Π.) από τα Λεχαινά και ο Δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος.

Αντίστοιχες ενημερωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και Αχαΐας προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Βίντεο περιβαλλοντικής εκδήλωσης: https://www.youtube.com/watch?v=S0wtUeW3BUs

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κοτύχι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed