ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

9 Σεπτεμβρίου 2015 | By

11011844_936110729785712_3501431877447118411_nΤου Μάκη Νοδάρου 

Έρευνα σε βάθος για τον ρόλο υπηρεσιακών παραγόντων της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου που εξακολουθούν να αδειοδοτούν με συνοπτικές διαδικασίες τις μπίζνες της φερόμενης από τις Δικαστικές Αρχές εγκληματικής οργάνωσης ,  που διαχειριζόταν τα απορρίμματα στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή, διέταξαν οι δικαστικές Αρχές της Πάτρας με αφορμή το σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC.

Όπως έγινε γνωστό οι δικαστικές Αρχές της Πάτρας συσχέτισαν προ ημερών το ρεπορτάζ του περιοδικού στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί με εντολή του υπουργού καταπολέμησης διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη .

NIKOLOYDISΣκοπός των δικαστικών Αρχών είναι ο εντοπισμός τυχόν ποινικών ευθυνών για τους υπηρεσιακούς παράγοντες  της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  καθώς και των αυτοδιοικητικών παραγόντων Α και Β Βαθμού (Ηλεία – Αχαία) οι οποίοι συνέβαλαν στην χορήγηση αδειών για την μεταφορά απορριμμάτων και την διαχείριση αυτών σε υπόδικα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα διώξεις και αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας.    

Όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό HOT DOC, ξεπερνώντας τα όρια της προκλητικότητας και καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και ηθικής, οι περίεργοι «μηχανισμοί» διαφόρων υπηρεσιών  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  εξακολουθούν – παρά τις αποκαλύψεις– να παριστάνουν τους ανήξερους και να νομιμοποιούν με συνοπτικές διαδικασίες , τις στημένες μέσα από τη φυλακή ,  μπίζνες της εγκληματικής οργάνωσης , που σχετίζεται με την καταστροφή του περιβάλλοντος και την αρπαγή εκατομμυρίων ευρώ κρατικού χρήματος μέσα από κομπίνες που έστησε με την βοήθεια αιρετών τοπικών παραγόντων  για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Υπάλληλοι σε νευραλγικές θέσεις υπηρεσιών που σχετίζονται με την προστασία και την διαχείριση του περιβάλλοντος , προϊστάμενοι και αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού στην Δυτική Ελλάδα , μέσα από μια σειρά προκλητικών γνωματεύσεων,  συνδράμουν την εγκληματική ομάδα των σκουπιδιών που εξαρθρώθηκε από τις δικαστικές Αρχές , και της δίνουν την δυνατότητα να συνεχίσει «νόμιμα» τις μπίζνες γύρω από την διαχείριση των απορριμμάτων.

Παραβλέποντας με προκλητικότατο τρόπο , τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον τους για σύσταση , συμμετοχή και λειτουργία εγκληματικής ομάδας, τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβάλλει οι δικαστικές Αρχές, αλλά και τα πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος .

Την ποινική έρευνα της υπόθεσης σε βάθος , είχε ζητήσει πριν από μερικούς μήνες ο Παναγιώτης Νικολούδης με έγγραφό του προς την  αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών. Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς παρενέβη ουσιαστικά  για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση της συμμορίας που απειλεί τη ζωή των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου.

Το αίτημα του υπουργού διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Γεωργοπούλου – Σαλτάρη με θέμα «Να δοθεί τέλος στην ανομία όσον αφορά τη συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων στην ΠΕ Ηλείας. Να προστατευθούν από την Πολιτεία όλοι όσοι απειλούνται από μέλη φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης».

Τί είναι η υπόθεση Καράμπελα

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2012 από το HOT DOC κι αφορούσαν τον εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα ο οποίος παρά τις σοβαρές εκκρεμότητες που είχε με την Δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ, έπαιρνε συστηματικά με απευθείας ανάθεση το έργο της αποκομιδής σκουπιδιών. Από τη μέχρι τώρα εισαγγελική έρευνα έχει αποκαλυφθεί ένα κύκλωμα που δρούσε σε 3 δήμους κι εισέπραττε υπέρογκα ποσά εμφανίζοντας πως διαχειρίζεται τα σκουπίδια.

Το Νοέμβριο του 2014 είχε προκύψει μέσα από το ογκώδες υλικό της ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων του συστήματος νόμιμων επισυνδέσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ότι οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση μιλώντας με συνεργάτες τους εκτόξευαν απευθείας απειλές κατά της ζωής των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου. –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed