Πλοίο της Ειρήνης, Κυριακή στο Κουσάντασι, Δευτέρα στον Πειραιά

26 Σεπτεμβρίου 2015 | By

10665802_10204784261108057_6347582588026029054_nΑπό τις 24 Σεπτεμβρίου 2015, το Ιαπωνικής προέλευσης Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat), διαπλέει τη Μεσόγειο, με συνθήματα κατά των πολέμων, των πυρηνικών και υπέρ των προσφύγων, διεκδικώντας έναν κόσμο ειρήνης και δικαιοσύνης.

Πρώτος σταθμός του Πλοίου της Ειρήνης στη Μεσόγειο, θα είναι το Κουσάντασι της Τουρκίας, την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015, όπου θα τύχει υποδοχής από τούρκους αγωνιστές της ειρήνης, ύστερα από συνεννόηση με το ΠΑΔΟΠ.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015, το Πλοίο της Ειρήνης καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά, στο χώρο διεθνών αφίξεων του ΟΛΠ (Πύλη Ε11). Με την ευκαιρία αυτή, το ΠΑΔΟΠ μαζί με την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής και άλλους φορείς έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις υποδοχής, που είναι αφιερωμένες στο μέγα θέμα των προσφύγων, καθώς και στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με αφορμή και την συμπλήρωση φέτος των 70 χρόνων του ΟΗΕ.

 Θα διαβαστεί η Διεθνής Έκκληση για ειρήνη και αλληλεγγύη στη Μεσόγειο την οποία ήδη συνυπέγραψαν φορείς από όλο τον κόσμο.

http://ippnwgr.blogspot.gr/2015/09/mediterranean-antiwar-and-solidarity.html

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν ώρα 11 το πρωί, στο χώρο του ΟΛΠ δίπλα στο πλοίο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 12:00 με την παρουσίαση «Έκκλησης της Μεσογείου για Ειρήνη και Αλληλεγγύη». Στη συνέχεια, ώρα 12:30, διεθνής αντιπροσωπεία από το Πλοίο της Ειρήνης, μαζί με τις συνεργαζόμενες ελληνικές οργανώσεις, θα αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο μουσικό και αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, στον τόπο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι. Μετά το Κερατσίνι.

Αντιπροσωπείες του Πλοίου της Ειρήνης και του ΠΑΔΟΠ θα επισκεφτούν τα Γραφεία της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», για να τους παραδώσουν βοήθεια προοριζόμενη για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται ότι οι περίπου χίλιοι επιβαίνοντες στο Πλοίο της Ειρήνης, συγκεντρώνουν χρήματα εν πλω, για το σκοπό αυτό.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed