ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ : ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ 153/2015 ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

6 Οκτωβρίου 2015 | By

???????????????????????????????ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση των πλαστών και εικονικών τιμολογίων και των δεκάδων προεκλογικών προσλήψεων στον δήμο Πύργου το καλοκαίρι του 2006 , είχε ζητήσει με βάση το 153/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών,  με σχετική πρότασή του ο αντιεισαγγελέας Εφετών Πάτρας Γεώργιος Μπισμπίκης. 

Υπεράνω φαντασίας …

???????????????????????????????Ο δικαστικός λειτουργός στις εκτιμήσεις που κατέθεσε προς το Συμβούλιο Εφετών Πατρών αναφέρει μεταξύ άλλων  ότι : «…φρονούμε ότι υπερβαίνει την φαντασία η σκέψη ότι 19 υπάλληλοι του δήμου Πύργου, υπάκουσαν στις εντολές και εντάχθηκαν στα σχέδια του δημάρχου η των αντιδημάρχων και ενορχήστρωσαν τις ενέργειές τους προκειμένου να τους συνδράμουν στο αξιόποινο έργο τους».

Λιπάσματα , ζιζανιοκτόνα , υπάλληλοι  

Ο αντιεισαγγελέας εφετών Πάτρας αμφισβητεί και το θέμα της περίεργης αγοράς ζιζανιοκτόνων και λιπασμάτων από τον δήμο του Πύργου την επίμαχη χρονική περίοδο σημειώνοντας ότι : «…για να υποστασιοποιηθεί η έννοια της ζημίας η τελευταία θα πρέπει να είναι οριστική και βέβαιη. Δηλαδή για να κριθεί η επιπλέον παραγγελθείσα ποσότητα λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων ως επιζήμια , θα πρέπει να κριθεί ότι είναι άχρηστη για τις ανάγκες του δήμου και ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα υλικά και σε μεταγενέστερες χρονικές περιόδους , χωρίς να υποχρεωθεί ο δήμος να προβεί σε νέες αγορές αυτών πράγμα για το οποίο δεν μας πληροφορεί η επιτροπή…»

Ο κ. Μπισμπίκης αναφέρει στην πρότασή του ότι , το ίδιο ισχύει και για την αμοιβή καθ υπέρβαση του προσληφθέντος προσωπικού. Οπως λέει : «δεν δημιουργείται ζημιά για τον δήμο εφόσον παρείχαν την υπηρεσία τους στα έργα η σε άλλες λειτουργίες αυτού και ήταν πράγματα χρήσιμες και για άλλες υπηρεσίες και με τον τρόπο αυτό αμείβονταν νομίμως».

???????????????????????????????Ο υπονομευτής πρόεδρος της επιτροπής !

Ερωτηματικά δημιουργούνται για τον ρόλο των συμβούλων της παράταξης του κ. Παρασκευόπουλου στον εν λόγω θέμα καθώς ο δικαστικός λειτουργός στην εισήγησή του χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς αναξίοπιστη την εννεαμελή επιτροπή με μέλη και από την αντιπολίτευση που συστάθηκε για να ερευνήσει το θέμα με εντολή της δημοτικής αρχής του κ. Μ.Παρασκευόπολου .

Ο κ. Μπισμπίκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο επικεφαλής αυτής και πρόεδρος Βασίλειος Παναγόπουλος υπονόμευσε την εγκυρότητα των στοιχείων και των εκτιμήσεών της .  

Όπως σημειώνει : « Στην προαναφερόμενη ένορκη ανακριτική του κατάθεση όπου κλήθηκε πλέον να προβεί και στην αξιολόγηση του έργου της επιτροπής , για να εκτιμηθεί ασφαλέστερα η αξιοπιστία των στοιχείων της , πράγματι έκανε λόγο, όπως επισημαίνουν οι κατηγορούμενοι, για γενική εκτίμηση της επιτροπής σε σχέση με τα ελεγχθέντα έργα και για πενιχρότητα των μέσων , που είχαν στην διάθεσή τους , γεγονός συνεπώς που τον καθιστά μη χρήσιμο μάρτυρα για να βοηθήσει το έργο της ανακρίσεως , όπως άλλωστε ο ίδιος παραδέχθηκε περαιώνοντας την κατάθεσή του.»

???????????????????????????????Ο συμβιβασμός έφερε την απαλλαγή  

Στο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας αναφέρεται ακόμη ότι :

« Η επίκληση του επελθέντος μεταξύ του δήμου Πύργου και του Υπουργείου Οικονομικών , διοικητικού συμβιβασμού σε σχέση με την αποδοχή των εικονικών τιμολογίων ω λόγου που οδηγεί στην εφαρμογή εν προκειμένου της αντίστοιχης ποινικής διάταξης είναι , σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 24 παρ. 2 του Ν2523/1997 , πράγματι νομικά βάσιμος , αφού οδηγεί στην εξάλειψη του αξιοποίνου η στην άρση του αρχικού αδίκου της πράξεως ανάλογα με την ερμηνευτική προσέγγιση της δογματικής μορφής του συγκεκριμένου λόγου που προβαίνει κανείς.».       

Εγγύηση 30.000 ευρώ και παραπομπή για κακούργημα!

Τελικά το Συμβούλιο Εφετών Πάτρας έκανε δεκτή μόνο εν μέρει την πρόταση του αντιεισαγγελέα Εφετών και παρέπεμψε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μόνο τον δήμαρχο του Πύργου Γαβριήλ Λιατσή για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία του ενώ διατηρεί σε ισχύ την 57/2014 διάταξη της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ηλείας με την οποία επιβλήθηκε στον κ. Λιατσή ο περιοριστικός όρος της εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης .

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed