O Πύργος της υποκρισίας : Πρόστιμο για οχτώ αφίσες την ώρα που τα σκουπίδια σκεπάζουν την πόλη (έγγραφα)

30 Νοεμβρίου 2015 | By

???????????????????????????????ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Την ώρα που τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων συσσωρεύονται καθημερινά τους τελευταίους μήνες  κοντά σε σχολικές μονάδες , σε δημόσια κτήρια και στους δρόμους του δήμου Πύργου Ηλεία , λόγω του γνωστού αδιεξόδου της διαχείρισης αυτών , οι τοπικοί παράγοντες  ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας , επέβαλλαν πρόστιμο σε πολιτιστικό σύλλογο επειδή τα μέλη του ανάρτησαν οχτώ (8) αφίσες σε δρόμους της πόλης διαφημίζοντας τοπικό πανηγύρι !

Το πρωτοφανές περιστατικό κατήγγειλε στο www.apokalypseis.com ο Χαράλαμπος Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Πλουτοχωρίου του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρέστενας .

???????????????????????????????« Στις 13 Αυγούστου 2015 κάναμε το καθιερωμένο πανηγύρι στο χωριό μας και το διαφημίσαμε με κάποιες αφίσες που αναρτήσαμε σε στύλους σε διάφορα σημεία σε όλη σχεδόν την Ηλεία. Στην πόλη του Πύργου βάλαμε συνολικά οχτώ μικρές αφίσες. Γι αυτές , ο δήμος του Πύργου μετά από αυτοψία υπαλλήλου ! μας επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ ! επειδή λέει ότι ρυπάναμε σοβαρά το περιβάλλον. Η υποκρισία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτοί που καίνε τα σκουπίδια στους δρόμους , αυτοί που έχουν μετατρέψει την πρωτεύουσα της Ηλείας σε μια απέραντη χωματερή , επικαλούνται την νομοθεσία και μας λένε ότι βλάψαμε σοβαρά το περιβάλλον με την ανάρτηση οχτώ (8) αφισών για το πανηγύρι μας. Κάναμε ήδη προσφυγή για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε και σε ένδικα μέσα αν χρειαστεί.» – δήλωσε οργισμένος ο . Σπηλιόπουλος.

Σύμφωνα με την ΑΠ:1103Δ 3/11/2015 απόφαση  του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή σε βάρος του πολιτιστικού συλλόγου Πλουτοχωρίου επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή είχε αναρτήσει διαφημιστικές αφίσες .. «και είχε προκληθεί σοβαρή ρύπανση…».

Μάλιστα το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από αυτοψία υπαλλήλου και την εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης !        

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed