Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πίσω από μεθόδευση απαλλαγής Βγενόπουλου

2 Μαρτίου 2016 | By

koutzamaniΗ Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα η ίδια η Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, φαίνεται πως είναι αυτή που έδωσε τη δυνατότητα στην Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να χειριστεί παρανόμως τη δικογραφία Βγενόπουλου.

Η έρευνα για τον Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του ήταν σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όταν ο Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής Γιάννης Αγγελής, διαβίβασε αναφορά του με την οποία πληροφορούσε την Εισαγγελία, πως με βάση τα στοιχεία που του διαβίβασαν οι Κύπριοι Ανακριτές, έπρεπε να ερευνηθεί αν ο Αντρέας Βγενόπουλος είχε διαπράξει εγκληματικές πράξεις, όπως η δωροδοκία, η διακίνηση μαύρου χρήματος και παράνομη δανειοδότηση επιχειρηματιών.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς παρέλαβε την αναφορά στις 13 Νοεμβρίου 2014. Η Προισταμένη της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, αντί να διατάξει έρευνα για την υπόθεση η οποία ήταν αρμοδιότητα του τμήματός της, την έστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. Το επιχείρημα της Ελένης Ράικου καταγράφεται στην επιστολή της με αριθμό πρωτοκόλλου 73509/2014 και ήταν πως η υπόθεση έπρεπε να ερευνηθεί από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό επειδή ο καταγγέλων ήταν και ο ίδιος ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

Η επιχειρηματολογία της Ελένης Ράικου δεν βασίστηκε σε σχετικό νόμο αφού δεν υπάρχει, αλλά έθετε το θέμα ως ζήτημα δεοντολογίας.

Η Ευτέρπη Γκουτζαμάνη όχι μόνο δεν επέστρεψε τη δικογραφία στη Διαφθορά για έρευνα διατυπώνοντας τη νομική ανακρίβεια, αλλά ανέθεσε τη δικογραφία στην Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, η οποία επιπλέον δεν είναι ανώτερη του κ. Αγγελή αλλά ομοιόβαθμη. Δηλαδή, ακόμη και αν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ασπαζόταν την επιχειρηματολογία της Ελένης Ράικου έπρεπε να αναθέσει την έρευνα σε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όχι σε Εισαγγελέα Εφετών. Δηλαδή, με τη λογική της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αν Αντιεισαγγελέας του Α.Π. δει ένα τροχαίο στο δρόμο και κάνει αναφορά από υπηρεσιακό καθήκον, τότε η μονη αρμόδια για να το εξετάσει είναι η Εισαγγελέας Κουτζαμάνη ως η μοναδική ανώτερη του Αντιεισαγγελέα.

Μέσα από αυτή την παράνομη διαδικασία, η Τσατάνη βρέθηκε να ερευνά υπόθεση Διαφθοράς χωρίς να είναι Εισαγγελέας Διαφθοράς. Η συνέχεια της υπόθεσης είναι γνωστή και προκλητική. Η Γεωργία Τσατάνη, αφαίρεσε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς όλους τους φακέλους της έρευνας και αρχειοθέτησε την υπόθεση Βγενόπουλου.

Η κ. Ράικου διαβίβασε στην Εισαγγελία του Α.Π. την αναφορά του Εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής, Γιάννη Αγγελή, ζητώντας να την αναλάβει ανώτατος δικαστικός λειτουργός και η κ. Κουτζαμάνη την έδωσε στην Γεωργία Τσατάνη, παρά το ότι δεν είναι Εισαγγελέας Διαφθοράς, όπως και θα έπρεπε.

ΠΗΓΗhttp://www.koutipandoras.gr/

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed