18/5/2016 η εκδίκαση της προκλητικής δικαστικής απόφασης για κοινωφελή εργασία του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως

9 Απριλίου 2016 | By

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐ. ÄÉÊÁÉÏÓÕÍÇÓ ÁÍÁÓ. ÐÁÐÁËÇÃÏÕÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÊÁÉ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁ ÔÏÕ ÁÑÅÉÏÕ ÐÁÃÏÕ- ÓÔÇ ÖÙÔÏ Ï ÁÑÅÉÏÓ ÐÁÃÏÓ-- ÖÙÔÏ ×ñçóôïò Ìðïíçò//EUROKINISSI

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στις 18 Μαϊου 2016 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από τον  Άρειο Πάγο μετά από σχετική αναίρεση , η προκλητική δικαστική του Εφετείου Πατρών που με συνοπτικές διαδικασίες μετέτρεψε την ποινή φυλάκισης 10 ετών του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου για τις ευθύνες του στις φονικές πυρκαγιές του 2007 , σε κοινωφελή εργασία ! στον δήμο του…

Το θέμα είχε αποκαλύψει το περιοδικό Hot Doc σε έρευνα που είχε δημοσιεύσει για τις περίεργες δικαστικές αποφάσεις του εφετείου Πατρών το οποίο όπως φαίνεται λειτουργούσε και λειτουργεί ως  «καθαρτήριο» των ισχυρών της περιοχής Δυτικής Ελλάδας που έχουν σοβαρές εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη.

Μετά το δημοσίευμα του περιοδικού και τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών των φονικών πυρκαγιών του 2007 που έκαναν λόγω ευθέως για παραδικαστικό κύκλωμα στα δικαστήρια της Πάτρας , στις 9.3.2016 η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην προκλητική δικαστική απόφαση που αφορούσε τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως.

αν-αν-ανΌπως αναφέρεται στην 16/2016 Αναίρεση του Αρείου Πάγου, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης , άσκησε αναίρεση κατά της 1347/2015 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών η οποία έδινε την δυνατότητα στον έκπτωτο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο να μετατρέψει την ποινή του σε κοινωφελή εργασία και μάλιστα στον δήμο Ζαχάρως όπου έχει κηρυχθεί έκπτωτος ως δήμαρχος !

Όπως είχε αποκαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα του Hot Doc, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία είχε μετατρέψει την ήδη μετατραπείσα σε δόσεις ! ποινή 10 ετών του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως , σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στον δήμο Ζαχάρως και καθόρισε τον αριθμό εργασίας του σε 1.200 ώρες με προθεσμία εκτέλεσης τα 4 έτη ! Εντύπωση είχε προκαλέσει η σχεδόν «ακαριαία» αντίδραση του Εφετείου Πατρών στο αίτημα του κ. Χρονόπουλου που έγινε στις 26 Νοεμβρίου 2015 , καθώς η εκδίκαση της υπόθεσή του προσδιορίστηκε μόλις 4 ημέρες μετά δηλαδή την 1η Δεκμβρίου 2015 !

Αμέσως μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Hot Doc οι συγγενείς των νεκρών μαζί με τον δικηγόρο τους Αντώνη Φούσσα προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης της δικαστικής απόφασης.

Σκεπτικό …καταπέλτης του Αρείου Πάγου κατά των δικαστών της Πάτρας

Στο σκεπτικό της Αναίρεσης ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης , αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το δικαστήριο της Πάτρας : « Με αυτά που δέχθηκε στην προσβαλλόμενη απόφασή του , δεν διέλαβε την απαιτούμενη από τις διατάξεις του Συντάγματος και του ΚΠΔ ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία , εσφαλμένα ερμήνευσε και εφάρμοσε τις ουσιαστικές διατάξεις των άρθρων 82 και 5, 8, του ΠΚ, υπερέβη δε θετικά την εξουσία του…»

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed