Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΗ

28 Νοεμβρίου 2010 | By

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ , ΤΟ BLOG ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ IONION FM.
ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΑΡΠΑΖΕ ΤΟ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ ΣΤΗ ΝΕΔΑ , ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, Η   ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ  ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ…ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ !     
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ  ΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ…
ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΠΛΑ , ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.       
« Η δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν σε δημόσια πρόσωπα και ανάγονται στην άσκηση των δημοσίων καθηκόντων τους είναι νόμιμη και υφίσταται σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα πληροφόρησης του κοινού επί τυχόν σκανδάλου που τους αφορά. Κατά συνέπεια η αποκάλυψη της κρίσης , που διέπει την λειτουργία των θεσμών , καθιστά ανεκτή σε κάθε περίπτωση λόγω του εντόνου δημοσίου ενδιαφέροντος την δημοσιοποίηση στοιχείων ντοκουμέντων.»
« Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναγνωρίζει τον ρόλο των δημοσιογράφων ως « public watch dog» δηλαδή τον ρόλο του δημόσιου παρατηρητή , ήτοι την ελεγκτική λειτουργία του Τύπου , η οποία καλύπτει την δυνατότητά του να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα με την δημοσιοποίηση και δημόσια κριτική τους , ενώ ούτε οι δικαστικές αρχές δεν δύνανται να εκφύγουν του δημοσιογραφικού ελέγχου και της άσκησης οξείας κριτικής …»
( Υπ. Αριθμ. 64/2010 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας που εκδόθηκε στον Πύργο Ηλείας  στις 7.10.2010)
Μεθαύριο στις 30 Νοεμβρίου 2010,  παραπέμπομαι να δικαστώ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αμαλιάδας για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου , από την Φωτεινή Πιπιλή για το ρεπορτάζ μου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» , τις αναρτήσεις μου στο Blog και την συμμετοχή μου σε δημοσιογραφική ραδιοφωνική εκπομπή.   
Μάλιστα την επόμενη ημέρα η εφημερίδα , δημοσίευσε ολόκληρη την επιστολή της  και φυσικά απάντησα ψύχραιμα και λογικά . 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :
Η επιστολή και η αντίδραση της κ. Πιπιλή προκάλεσε την παρέμβαση κομματικών στελεχών και πολιτικών προσώπων της περιοχής μου.
Γιά το ίδιο θέμα επίσης ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ :  ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΑΝ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΣΤΗ ΝΕΔΑ ΤΟΤΕ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !      http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/07/2009&id=64070
Η συγκεκριμένη κυρία εκτός από εμένα,  πηγαίνει ως κατηγορούμενους και τους ιδιοκτήτες του περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού Ιόνιον fm με την ίδια κατηγορία , επειδή στην εκπομπή μου που είχα τότε , διάβασα το θέμα που είχα γράψει στην εφημερίδα κι έναν ρεπορτάζ. 
Προσέξτε !!! ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ Η ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM  ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…
  
Η  ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΙΠΙΛΗ , ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΊ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΊ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ (!)
Αγαπητή μου κυρία,
Τα πολιτικά πρόσωπα όπως εσείς , δεν παραπέμπουν τους δημοσιογράφους που κάνουν δημοσιογραφική έρευνα και κριτική στα δικαστήρια , αλλά απαντούν σε πολιτική βάση για τα ρεπορταζ και τα σχόλιά τους αν σας αφορούν.
Υπάρχουν τόσα και τόσα που έχουν γραφτεί για σας στο διαδίκτυο ή έχουν ειπωθεί από συναδέλφους σας βουλευτές… Σε εκείνες τις περιπτώσεις γιατί δεν προσφύγατε στη Δικαιοσύνη ?
  

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    αγαπητε κε Νοδαρε,συνεχισε να πολεμας αυτην την νοοτροπια της αλαζονικης εξουσιας και μην εχεις καμμια αμφιβολια για το θετικο αποτελεσμα.Υπερασπιστες των παρανομων που εχουν αλληλενδητα συμφεροντα θα παρουν μαθημα πολυ γρηγορα.μισθωμενοι ηρακλειδεις διεφθαρμενοι δικηγοροι που χρησιμοποιουν την εξυπναδα τους και τη δυναμη τους οχι για το αντικειμενικα ΚΑΛΟ αλλα για τα συμφεροντα των πελατων τους με ελαφρια συνειδηση θα αρχισουν να χανουν το εδαφος κατω απο τα ποδια τους.DIMIOS

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed