Η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας εντοπίστηκε στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς ( φωτό – βιντεο)

30 Μαΐου 2016 | By
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα ξεκίνησε φέτος στην ακτογραμμή του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλιάς κατά δώδεκα ημέρες νωρίτερα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Σήμερα το πρωί ο Διονύσης Μαμάσης , επιστημονικός συνεργάτης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφυλιάς και συντονιστής της ερευνητικής ομάδας για τις θαλάσσιες χελώνες , ανακάλυψε με την συνεργασία της Γεωγράφου Ιωάννας Μπουντανιόζου στην παραλία της Μυρσίνης Ηλείας την πρώτη φωλιά Καρέτα – Καρέτα .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Μαμάσης σημάδεψε το σημείο ενώ τοποθέτησε και προειδοποιητικές πινακίδες . Κι όλα αυτά εθελοντικά …καθώς το πρόγραμμα προστασίας και ανάδειξης της θαλάσσιας χελώνας που εφαρμόστηκε πέρυσι στην περιοχή , φέτος «τρέχει»  με καθυστέρηση λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης.

Μιλώντας στο  www.apokalypseis.com ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήν ης Ανδρέας Μίγκος και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας Γιώργος Κανέλης, δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν τα  χρήματα  για την εφαρμογή του προγράμματος και φέτος στην συγκεκριμένη ακτογραμμή .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σημειώνεται ότι πέρυσι ο περιβαλλοντολόγος κ. Μαμάσης και οι συνεργάτες του είχα εντοπίσεις και καταγράψεις δεκάδες φωλιές στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφυλιάς , από τις οποίες συνολικά   2.757 χελωνάκια είχαν ξεκινήσει το θαλάσσιο ταξίδι τους .

Όπως τόνισε στο www.apokalypseis.com  ο κ. Μαμάσης , η ανάδειξη, η καταγραφή και η προστασία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα στην Ηλεία και στην Αχαία όπυ βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλιάς μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό , προσελκύοντας επισκέπτες από όλα τα σημεία της Ευρώπης καθώς και μαθητές .

« Είναι στο χέρι της τοπικής αυτοδιοίκησης να αξιοποιήσει την ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή μέσα από την προστασία και την ανάδειξή της» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαμάσης.  –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζώα, Κοτύχι, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed