Όταν βαφτίζουν την απελπισία ψυχική διαταραχή…

15 Ιουνίου 2016 | By

576170a01dc5242c1a8b46a6Η είδηση του αυτοτραυματισμού ενός 63χρονου μέσα στο ΣτΕ μετά την απορριπτική απόφαση για το αίτημα πενίας που είχε καταθέσει φιλτραρίστηκε με το δημοσιογραφικό άλλοθι: «Έγινε γνωστό πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα».

Ο συγκεκριμένος άνδρας όταν πληροφορήθηκε από την προϊσταμένη του Γ’ Τμήματος ότι απορρίφθηκε το αίτημα πενίας που είχε υποβάλει, προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης απόλυσής του από το Αστεροσκοπείο, πήρε ένα κομμάτι γυαλί και προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του.

Η αιτιολογία ήταν πως δεν είχε προσκομίσει τις αναγκαίες βεβαιώσεις που του είχαν ζητηθεί, με αποτέλεσμα να φωνάζει και να βρίζει κατά δικαστών και της γραμματείας, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.

Έτσι, την ώρα που περνούσε ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο 63χρονος έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί από την τσέπη του και έκοψε το δεξί του χέρι στο ύψος του βραχίονα.

Αν και πολλά Μέσα επισήμαναν πως έγινε γνωστό ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, δεν έκαναν έναν απλό συλλογισμό. Ότι, δηλαδή, αυτός ο άνθρωπος απολύθηκε από νυχτοφύλακας, όντας πένης, έκανε αίτηση πενίας για του οριστεί δικηγόρος και να διεκδικήσει την ακύρωση της απόλυσής του, ενώ παράλληλα θρηνούσε το χαμό ενός παιδιού του.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σαφήνεια αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έπασχε από κάποια ψυχική νόσο, όμως σίγουρο είναι πως αυτός ο άνθρωπος είναι απελπισμένος με τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη ζωή του.

Τουτέστιν, χωρίς δουλειά, χωρίς δικαίωμα να διεκδικήσει να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του, ενώ παράλληλα έχασε και το παιδί του.

ΠΗΓΗhttp://www.koutipandoras.gr/

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed