Πύργος Ηλείας: Γνωστό μέλος της ακροδεξιάς «Εθνικής Δράσης Ηλείας» συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης…

19 Ιουλίου 2016 | By

pyrgosΠάνω σ’ ένα άτομο που είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές, έπεσαν πριν από μερικές μέρες οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου όταν σε έφοδό τους σε καφέ-μπαρ της πόλης, συνέλαβαν δύο άνδρες με την κατηγορία της διακίνησης κοκαΐνης.

Οπως έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο ένας εξ αυτών ως μέλος της εθνικιστικής οργάνωσης «Εθνική Δράση Ηλείας», είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Ιούλιο του 2014, σε 13 μήνες κάθειρξη με αναστολή, για επίθεση σε αντιφασίστα φοιτητή, μέρα-μεσημέρι στην πόλη του Πύργου (βλ. σχετικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», «Ξυλοδαρμός φοιτητή από ακροδεξιούς στον Πύργο»).

Τον Οκτώβριο του 2015 το τριμελές εφετείο του Πύργου είχε επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση. Η οργάνωση τότε, είχε σπεύσει να τον αποκηρύξει από μέλος της. 

Η επίθεση κατά του φοιτητή λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό στην πρωτεύουσα της Ηλείας.

Λίγους μήνες πριν, ένα τάγμα εφόδου είχε επιτεθεί ξανά σε φοιτητές στο κέντρο της πόλης και οι γονείς κάποιων εξ αυτών είχαν καταγγείλει πως η αστυνομία τους συμβούλευσε «φιλικά» να μην προχωρήσουν σε μηνύσεις, όταν οι φοιτητές πήγαν να αναφέρουν το περιστατικό.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, στην υπόθεση εμπλεκόταν και αστυνομικός -ως μέλος του τάγματος εφόδου- ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ στην Αθήνα. 

Για έναν περίεργο λόγο που δημιουργεί ερωτηματικά και σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», τόσο η υπόθεση του αστυνομικού όσο και οι μηνύσεις που είχαν τελικά γίνει για την επίθεση δεν προχώρησαν, ενώ ειδικά η περίπτωση του αστυνομικού τέθηκε στο αρχείο, χωρίς να γίνει περαιτέρω διερεύνηση. 

Την εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου στην υπόθεση ναρκωτικών επιβεβαίωσε στο www.apokalypseis.com και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Ηλίας Παναγούλης. 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed