Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου : Αγροτικά αυτοκίνητα καταστρέφουν τις φωλιές καρέτα-καρέτα

31 Ιουλίου 2016 | By

13895568_1737520416522075_7996073016752025496_nΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Εικόνες ντροπής για την τοπική κοινωνία κατέγραψαν προ ημερών τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου «Κοτυχίου Στροφυλιάς» , όταν εντόπισαν κατεστραμμένες φωλιές θαλασσιων χελωνών «καρέτα – καρέτα» στην ακτογραμμή της προστατευόμενης περιοχής , όπου εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα έρευνας, εντοπισμού και καταγραφής της θαλάσσιας χελώνας με επικεφαλής τον περιβαλλοντολόγο Διονύση Μαμάση.

Οι κατεστραμμένες φωλιές βρέθηκαν στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου και μάλιστα αυτό είχε γίνει με αγροτικά αυτοκίνητα τα οποία κινήθηκαν πάνω στην άμμο και έξω από τον κανονικό δρόμο παρά τις επισημάνσεις των περιβαλλοντολόγων.

Η καταστροφή συνέβη σε μια περίοδο κρίσιμη για την ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας καθώς σε πολλές φωλιές έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος επώασης των αβγών και αναμένεται αυτές τις ημέρες η έξοδος των μικρών χελωνών προς την θάλασσα .Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε επίσης και μια νεκρή θαλάσσιας χελώνα … πνιγμένη και δεμένη από τον λαιμό σε πολύ άσχημη κατάσταση.

« Η κατάσταση έχει βγει εκτός ορίων με τις επαναλαμβανόμενες αυθαιρεσίες ορισμένων. Καταγγέλλουμε τις καταστροφές φωλιών από την ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων εντός των παραλιών . Όλα αυτά δυστυχώς δυσχεραίνουν το έργο μας για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta! Ας συμμορφωθούμε αλλιώς το λόγο θα τον έχει η δικαιοσύνη.» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο περιβαλλοντολόγος κ. Μαμάσης .

Σημειώνεται ότι για την καταστροφή των φωλιών και, την παράνομη κίνηση αγροτικών οχημάτων πάνω στην παραλία έχουν ενημερωθεί επίσημα από τον Φορέα Διαχείρισης η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Κυλλήνης. –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κοτύχι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed