ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Δεν εφησυχάζουμε . Υπάρχει συσσωρευμένη σεισμική ενέργεια (Ηχητικό)

30 Αυγούστου 2016 | By

65406_118934901506008_6714349_nΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Να μην εφησυχάζουν Πολιτεία , επιστήμονες και πολίτες ζήτησε μέσω δηλώσεων που έκανε στο www.apokalypseis.com ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Ακης Τσελέντης , με αφορμή τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία που έχει σαν αποτέλεσμα τεράστιες υλικές ζημιές και τον θάνατο εκατοντάδων πολιτών .

« Ο σεισμός στην Ιταλία δεν έχει καμιά σχέση με τους σεισμούς που σημειώνονται στην χώρα μας . Όμως θα πρέπει να είμαστε συνεχώς «υποψιασμένοι» καθώς υπάρχει συσσωρευμένη σεισμική ενέργεια σε αρκετά ρήγματα τα οποία θα οδηγήσουν σίγουρα σε ισχυρό σεισμό. Το πότε θα εκδηλωθεί αυτός δεν έχει σημασία ούτε μπαίνω σε διαδικασία να πα κάτι περισσότερο καθώς κατά το παρελθόν οδηγήθηκαν μέχρι και στην Δικαιοσύνη επειδή μίλησα για σεισμό που τελικά εκδηλώθηκε…» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε :

« Αυτό που προέχει είναι η ετοιμότητα και ο έλεγχος των κτηρίων. Δυστυχώς ένας έλεγχος στα δημόσια κτήρια που ξεκίνησε πριν από 15 περίπου χρόνια δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και αυτό δείχνει ότι η Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζει κάπως επιπόλαια το θέμα των σεισμών . Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε . Όπως επίσης δεν πρέπει στο όνομα της οικονομικής κρίσης να περικόπτονται οι δαπάνες για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας »

Ο κ. Τσελέντης αποκάλυψε ότι αυτή την περίοδο εφαρμόζεται πιλοτικά σε σχολεία της Αττικής και Κορινθίας το σενάριο της προσομοίωσης ενός σεισμικού γεγονότος και καταγράφεται αναλυτικά σε υπολογιστές η γενικότερη συμπεριφορά των συγκεκριμένων κτηρίων με σκοπό να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την συμπεριφορά τους σε περίπτωση σεισμικού γεγονότος . –

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ : 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed