Ζαχάρω : «Καμπάνες» της Δικαιοσύνης για την κομπίνα με το απορριμματοφόρο (έγγραφα)

23 Νοεμβρίου 2016 | By

img_20150708_155727ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Πολύμηνες ποινές φυλάκισης επέβαλλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας,  στον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, σε δύο πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες και σε ιδιώτη, για την εμπλοκή τους στην αριστοτεχνική κομπίνα της αγοράς απορριμματοφόρου που είχε αποκαλύψει τον Ιούλιο του 2015 το www.apokalypseis.com .

Το δικαστήριο μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία καταδίκασε τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο σε φυλάκιση 18 μηνών , τον πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών Γεώργιο Μπάμη σε φυλάκιση 12 μηνών , τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Δημήτριο Χρονόπουλο σε φυλάκιση 24 μηνών και τον ιδιώτη εισαγωγέα οχημάτων σε φυλάκιση 12 μηνών .

img_20150708_155825Οι ανωτέρω είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας,  ηθική αυτουργία στην άνω πράξη , άμεση συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία σε αυτή από κοινού.

Η υπόθεση έχει να κάνει με την αγορά ενός μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου από την Γερμανία αξίας το 2010 που φέρεται να  εισήχθη στη χώρα μας έναντι 1.800 ευρώ και αγοράστηκε από τον δήμο Ζαχάρως μέσω του προγράμματος «Θησέας» από ιδιώτη , με το ποσό των 40.590 ευρώ !

Η αξία του οχήματος όπως αυτή προκύπτει από την επίσημη εκτίμηση  της διεύθυνσης Προσδιορισμού Αξιών Εμπορευμάτων που έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας εκτιμάται μόλις σε 8.415 ευρώ.

img_20150708_155750Αχυράνθρωπος…

Στο κατηγορητήριο , οι δικαστικές Αρχές που χειρίστηκαν την υπόθεση χαρακτηρίζουν τον ιδιώτη προμηθευτή …ως αχυράνθρωπο που συνήψε με τον  δήμο Ζαχάρως κατόπιν προτροπών και παραινέσεων των κατηγορουμένων συμφωνητικό με σκοπό να ωφεληθούν όλοι από την διαφορά μεταξύ της  πραγματικής εμπορικής αξίας του απορριμματοφόρου και της αναγραφόμενης στο συμφωνητικό προμήθειας … « ελαττώνοντας εν γνώσει τους την δημοτική περιουσία».

Εντύπωση προκαλεί η ένορκη κατάθεση στις δικαστικές Αρχές του ιδιώτη προμηθευτή ο οποίος αποκαλύπτει και καταγγέλλει ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό,  χωρίς να έχει κάποιο μηχάνημα για να προμηθεύσει τον δήμο Ζαχάρως. Ο ιδιώτης αποκαλύπτει ότι την δήθεν προσφορά του την έφεραν να την υπογράψει έτοιμη από τον δήμο Ζαχάρως και καταγγέλλει ότι δεν είχε καμιά σχέση με την αγοραπωλησία του οχήματος .

img_20150708_155707Η κατάθεση φωτιά του προμηθευτή καίει τους αιρετούς της Ζαχάρως

 « Δεν είχα καμιά ανάμειξη ούτε με τον Γερμανό έμπορο και ουδέν έπραξα για την αγορά του απορριμματοφόρου και του εκτελωνισμού του . Ολα τα ανέλαβαν από την δήμο Ζαχάρως. Το έκαναν για να εξυπηρετήσω τον Πανταζή Χρονόπουλο και τονν δήμο Ζαχάρως . Εγώ στο τέλος έλαβα από τα 40.590 ευρώ μόνο τα 7.000 ευρώ για να πληρώσω την εφορία και το ΦΠΑ…» -α αναφέρει στην απολογία του ο ιδιώτης προμηθευτής.

Οι αιρετοί στις απολογίες τους ανέφεραν  ότι έπραξαν τα νόμιμα και  ότι δεν ζημίωσαν τον δήμο Ζαχάρως.

Την υπόθεση είχαν καταγγείλει στην Δικαιοσύνη τα μέλη της αντιπολίτευσης στον δήμο Ζαχάρως , όταν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Ο δήμος Ζαχάρως δεν είναι τσιφλίκι κανενός 

« Οι καμπάνες της Δικαιοσύνης ήχησαν για πολλοστή φορά στην Ζαχάρω για εκείνους που αντιλαμβάνονται την τοπική αυτοδιοίκηση ως τσιφλίκι τους και πορεύονται με βάση την παρανομία» – δήλωσε στο  www.apokalypseis.com ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Σαντάρμης.

« Ο δήμος Ζαχάρως δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οι πολλάκις καταδικασθέντες για διάφορες παρανομίες θα πρέπει να μάθουν ότι οι τακτικές και οι μεθοδεύσεις του παρελθόντος έχουν τελειώσει. Ο δήμος θα πρέπει άμεσα να απαιτήσει να πάρει πίσω από τους καταδικασθέντες τα χρήματα που χάθηκαν από την κομπίνα» – δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος. –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed