Εικόνες σοκ στον Πύργο Ηλείας με ξυπόλητα ανήλικα παιδιά μέσα στο κρύο !

11 Ιανουαρίου 2017 | By

Φωτογραφία από τον κ. Βασίλειο Τσάμη κάτοικο του Πύργου Ηλείας.

Του Μάκη Νοδάρου

Την «ευυπόληπτη» κοινωνία του Πύργου Ηλείας , τους κάθε λογής τοπικούς παραγοντίσκους , τα ΜΜΕ των τοπικών εκδοτών – επιχειρηματιών και τους ανθρώπους της εκκλησίας , δεν τους ενοχλεί η σημερινή εικόνα ενός 7χρονου ξυπόλητου παιδιού , να περιφέρεται μέσα στο χιόνι και την βροχή με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός , έξω από το νοσοκομείο της πόλης αναζητώντας τροφή , στέγη και ζεστασιά .

Τους ενοχλεί η παρουσία του στα φανάρια της εισόδου του Πύργου . Εκεί όπου ζητιανεύει από τους οδηγούς μερικά ψιλά για να αγοράσει να φάει κάτι.

Για τον λόγο αυτό, σε ευρεία σύσκεψη που έκαναν προ ημερών, την οποία φρόντισαν και να διαφημίσουν μέσω των εκδοτών φίλων τους , αποφάσισαν ότι «η μάστιγα» των Τσιγγάνων του Πύργου πρέπει να τελειώσει και παταχθεί η παρανομία !

Η θέα ενός ξυπόλητου 7χρονου παιδιού μέσα στο κρύο και το χιόνι , δεν αγγίζει την ψυχή τους και δεν απασχολεί τους «καθώς πρέπει κυρίους» του Πύργου της Ηλείας . Δεν προβληματίζει ούτε τον λαλίστατο τοπικό μητροπολίτη , ούτε τις κοινωνικές υπηρεσίες την Πρόνοια κλπ .

Ακόμη και η τοπική εισαγγελέας δεν ενοχλείται από την εικόνα ενός ανήλικου ξυπόλυτου «φτωχοδιάβολου» που περιφέρεται αυτές τις μέρες σε άθλια κατάσταση λίγα μέτρα έξω από το ζεστό της γραφείο .

Γιατί το επτάχρονο παιδάκι είναι Τσιγγάνος.

Και γι αυτό πρέπει να μείνει στο περιθώριο και να ξεπαγιάσει μέσα στο χιόνι και στη βροχή . Προφανώς για να τιμωρηθεί για τις μικροκλοπές που έχουν διαπράξει οι συγγενείς του, η οι γονείς του και τα αδέρφια του . Αλλά και για να πληρώσει την γενικότερη παραβατική συμπεριφορά των Τσιγγάνων που ζουν στις παρυφές της πόλης κάτω από άθλιες συνθήκες.

Αλήθεια πότε η «ευυπόληπτη» κοινωνία του Πύργου Ηλείας και η τοπική εισαγγελέας ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την κοινωνική ένταξη αυτών των ανθρώπων και την μόρφωση των παιδιών τους που ζητιανεύουν στα φανάρια και σπάζουν αυτοκίνητα έξω από το νοσοκομείου του Πύργου;

Πότε τους προσέγγισαν με ειδικό τρόπο , πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον για να εφαρμόσουν μερικά από τα δεκάδες Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν για την ένταξή τους στην κοινωνία;

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε από την εισαγγελία του Πύργου Ηλείας , αν κατά το παρελθόν εφαρμόστηκαν τέτοια προγράμματα για την κοινωνική ένταξη των Τσιγγάνων της πόλης , από ποιους , με ποιο τρόπο , αν συμμετείχαν σε αυτά πραγματικά Τσιγγάνοι και ποίοι πήραν στο τέλος τα χρήματα …

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed